Politidirektør Ingelin Killengreen. (Foto: Lars Unneberg )
Politidirektør Ingelin Killengreen. (Foto: Lars Unneberg )

Politidirektøren: – Det er rom for forbedringer

Killengreen mener tilstanden i politiet er bedre enn det Riksrevisjonens rapport gir uttrykk for, men innrømmer at mye kunne vært bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om Riksrevisjonens rapport om bekjempelse av organisert kriminalitet, gjorde hun det klart at mer sentralisert styring er en forutsetning for gode resultater.

Les også: Slakter politiets innsats mot organisert kriminalitet

– Ikke helsvart

Et annet sentralt tema ble politiets IKT-systemer, som ifølge Killengreen er så mangelfulle at Politidirektoratet i år må bruke av politidistriktenes driftsmidler for avhjelpe de mest alvorlige manglene.

Riksrevisjonens rapport hevder at manglende strategi, få styringsparametere og utdaterte IKT-systemer er blant hovedgrunnene som hindrer effektiv innsats hos politiet.

Killengreen vil ikke underskrive på at denne attesten er riktig.

– Tilstanden er bedre enn det Riksrevisjonens rapport gir uttrykk for, men det er rom for forbedringer. Bildet er ikke helsvart og det er stor aktivitet i dag, sa Killengreen i høringen.

LES OGSÅ: IT-investeringer i politiet kan føre til kutt

– Kunne ikke vente

Hennes klare konklusjon var at politiet «aldri har vært så gode på organisert kriminalitet som de siste årene».

Killengreen gjorde det også klart at IKT-systemer som ikke snakker sammen er uholdbart i dagens situasjon, Hun mener det er helt nødvendig å fornye systemene nå.

– Det er mange behov som skal dekkes. I departementets styringsnotater til politiet har IKT ikke vært prioritert høyt nok. I 2010 kunne vi ikke vente lenger og bestemte selv at vi måtte bruke av politidistriktenes driftsmidler til IKT. (©NTB)