Jeg har hatt en alvorsprat med min sønn om den livsfarlige leken han har deltatt i sammen med kamerater på veien ved skolen. Etter praten tok jeg han med på en kjøretur for å vise han hva en bilfører så i mørket. Det ble en vekker, sier Ørjan Pedersen (Foto: Arne Forbord, ranablad.no/ANB)
Jeg har hatt en alvorsprat med min sønn om den livsfarlige leken han har deltatt i sammen med kamerater på veien ved skolen. Etter praten tok jeg han med på en kjøretur for å vise han hva en bilfører så i mørket. Det ble en vekker, sier Ørjan Pedersen (Foto: Arne Forbord, ranablad.no/ANB)

Leker med døden: Hopper unna bilene i siste sekund

Pappa Ørjan slår varsko. - Dette er livsfarlig.

"Chicken out" heter den livsfarlige leken og noen enkle søk på nettet gjør det klart at dette er en lek som raskt kan ende fatalt. Det skriver Rana Blad.

Målet er å sitte midt i kjørebanen etter at det har blitt mørkt, for så å komme seg unna når en møtende bil er nærmest mulig. En lærer ved Båsmo barneskole kjørte nesten på ungene der de holdt på med leken og barnas foreldre ble umiddelbart varslet. Nå advarer en av ungenes foreldre mot denne leken og frykter for barnas liv hvis det ikke blir slutt.

På hovedvegen

– Dette er en forferdelig farlig lek. Da vi fikk vite om at vårt barn hadde vært med på dette ble vi skikkelig skremt.

10-12 unger i alderen 9-11 år hadde satt seg som mål å se hvem som kunne sitte lengst midt i vegen, for så å rømme når det kom en bil. Den som satt lengst vant. De har drevet på med dette ved skolen etter mørkets frambrudd, men de har også vært på hovedvegen, sier Ørjan Pedersen, far til en av ungene.

Mørkt og vått

Han sier at der de satt på hovedvegen hadde noen lett kunne bli drept.

– Det er mørkt ute og når vegbanen er våt så er det lett å overse et lite barn som befinner seg midt i vegbanen. Ungene som var på hovedvegen satt rett etter dumpa på vei opp fra Bunnpris på Båsmo og når man kommer med bil den vegen er det ikke lett å få øye på noen. Jeg er bare glad for at ingen ble skadet eller drept i denne livsfarlige leken. Derfor advarer jeg nå mot dette, og oppfordrer foreldre til å ha et øye med hva ungene driver på med, sier han.

Ble skremt

Selv tok han sitt barn i bilen for å vise hvor vanskelig det er å se noen uten refleks i mørket. Ungen ble skremt.

– For en stund tilbake så hadde vi en busstur i regi av skolen der de viste barna hvor farlig det er å gå uten refleks, men det virker som om dette raskt ble glemt. Jeg tok guttungen med meg i bilen for å vise hvor lite man så i høstmørket da man kjørte over dumpa på hovedvegen. Jeg kan love deg at han ble skremt og alvoret sank raskt inn. Han går ikke uten refleks lenger og for han er ikke denne leken aktuell lenger, sier Pedersen. Sindre Solheim er kontaktlærer for 6.trinn ved Båsmo barneskole. Under et foreldremøte mandag fikk de utvekslet informasjon med foreldrene og Solheim håper nå denne typen lek kan være over.

– På slutten av et foreldremøte mandag fikk vi snakket om dette og alle understreket hvor farlig denne leken kan være. Vi har forstått at noen løper over vegen, mens andre igjen sitter lengst mulig midt i vegbanen og dette kan fort ende med en livsfarlig ulykke. I dagene etter foreldremøtet har vi snakket med elevene og poengtert hvor farlig denne type lek kan være. Vi får også håpe at foreldrene snakker med ungene sine slik at ingen blir skadet, sier Solheim.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ranablad.no - klikk her

LES OGSÅ: Denne veien er farlig - men ikke farlig nok: