Det var etter Starts kamp mot Tromsø at Start-lederen Christer Paulsen skrev følgende på sin Facebook-side om Svein-Erik Edvartsens dømming:

«Denne Tandori dommeren må virkelig finne seg et annet yrke..... FINN PÅ NOE ANNET OG GNI KRYDDERET UT AV ØYNENE».

Reaksjonene har vært mange, og nå sier også Edvartsen hva han mener om utspillet.

- At utsagnet er reinspikka rasisme, kan det ikke herske tvil om, og jeg er skuffet over slike utspill i norsk fotball. Jeg har notert meg at ulike «gi rasisme rødt kort»-organisasjoner, SOS Rasisme og Antirasistisk senter er av samme oppfatning som meg, sier han til VG.

Han hadde egentlig ikke tenkt å uttale seg i saken, men etter å ha blitt kontaktet av flere personer med barn med mørk hudfarge, tar han nå bladet fra munnen og håper Paulsen blir straffet.

Norges Fotballforbund ser nå nærmere på saken og bekrefter at Start kan bli straffet.

- Vi har sendt en forespørsel til Start for å få en avklaring på hva de har foretatt seg i forbindelse med denne saken, sier leder i påtalenemden Egil André Berglund. Han bekrefter at bot er den naturlige straffen.

Start mener de har gjort hva de kan i saken etter at Paulsen gikk ut og beklaget utspillet sitt.

- Det kan virke som at Start ønsker å tie saken i hjel. Dersom klubben ønsker at dette bare skal dø ut uten konsekvenser, og de ønsker at en person som fremmer rasistiske utsagn skal representere Start i ulike settinger, må jo det bli klubbens valg, sier Edvartsen.