Peugeoten ble påført betydelige skader i forbindelse med ulykken, og måtte taues vekk fra stedet. Den 18 år gamle sjåføren, hadde lånt bilen av far. Han blir anmeldt for uaktsom kjøring, men ble ikke fra tatt førerkortet. Foto: Alexander Gjermundshaug/rb.no/ANB
Peugeoten ble påført betydelige skader i forbindelse med ulykken, og måtte taues vekk fra stedet. Den 18 år gamle sjåføren, hadde lånt bilen av far. Han blir anmeldt for uaktsom kjøring, men ble ikke fra tatt førerkortet. Foto: Alexander Gjermundshaug/rb.no/ANB

Det var vel ikke her han skulle parkere?

- Griseflaks at ikke liv gikk tapt, sier nabo.

Ifølge politiet skjedde ulykken da en kameratgjeng – fordelt i to biler – forsøkte å kjøre forbi en tredje bil på Strømsveien i retning Lørenskog. Det skriver rb.no

– Bilene dunket i hverandre, og den ene føreren mistet kontrollen og endte over i gangfeltet, forteller politiets innsatsleder Svenn Kjetil Ryen.

– Liv kunne gått tapt

Den ene bilen – en Peugeot som den 18 år gamle føreren hadde lånt av sin far – dundret inn i en lyktestolpe og videre inn i et gjerde.

Bilen fikk store skader i fronten, men ingen personer ble skadet. Den andre bilen fikk kun mindre skader på en sidedør.

Flere naboer ble vitne til ulykken, som skjedde ved 17.15-tida i går. John Olsen fikk deler av gjerdet rundt eiendommen sin ødelagt.

Han er imidlertid mer opptatt av hva som kunne skjedd.

– Det er griseflaks at dette gikk bra, at ikke liv gikk tapt. På denne tiden av døgnet pleier det å gå mange folk på denne gangveien, spesielt ungdom som skal til og fra Strømmen stadion. Heldigvis var det ingen som gikk her da denne bilen kom seilende, sier Olsen.

Vil ha kontroller

Han sier det er mange som kjører for fort i området. Og han har flere ganger vært i kontakt med politiet og bedt lovens lange arm foreta trafikkontroller i nabolaget.

– Jeg stiller gjerne hagen min til disposisjon. Politiet kan sitte her inne og måle farten. Det kjøres fryktelig fort her, spesielt om kvelden og i helgene, sier Olsen.

Innsatsleder Ryen sier han har forståelse for Olsens frustrasjon.

Han oppfordrer ham til å gå sammen med naboer og skrive et brev til politiet med oppfordring om at politiet gjennomfører kontroller.

– Vi får veldig mange henvendelser fra folk som ønsker kontroller i sitt nærområde. Og erfaringsmessig er det lettere å få til kontroller dersom flere går sammen og ber om det, sier innsatslederen.

Beholdt førerkortet

Verken 18-åringen som kjørte bilen som havnet i gangfeltet, eller 21-åringen som kjørte den andre bilen, ble fratatt førerkortet etter ulykken.

– Begge to blir anmeldt for uaktsom kjøring, men jourhavende jurist har besluttet å ikke beslaglegge førerkortene, sier Ryen.

Les mer om bil og motor på rb.no