Hangeland
Hangeland
Brede Hangeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Brede Hangeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Hangeland: - Helt legendarisk

Brede Hangeland hyller de tilreisende norske supporterne etter 2-1-seieren over Kypros.

Kypros - Norge 1-2

Les kampreferat minutt for minutt i livesenteret.

Larnaka / Bergen (TV 2 Sporten): Norges landslagskaptein, Brede Hangeland, tok lederansvar og leverte storspill da det stormet som verst rundt det norske målet i andre omgang mot Kypros.

Altomfotball.no: Se tabellen i Norges gruppe

- Som mot Island, bare motsatt
Kypros jaget 2-2, men Hangeland og resten av det norske laget sviktet spillemessig etter pause, men tok tre poeng på ren vilje.

- Det var utrolig deilig. Litt som mot Island bare motsatt. Vi var gode i første omgang, men dårlige i andre, sier Hangeland til TV 2 Sporten.

Kan ikke forklare den svake andreomgangen
Hangeland har ikke en god forklaring på hvorfor Norge fikk så store problemer etter sidebytte.

- Det har jeg ikke noe godt svar på. I pausen snakket vi om å kontrollere kampen inn, men så fikk de det målet og samtidig blod på tann offensivt. Samtidig er ikke vår prestasjon god nok.

- Holder å vinne hjemmekampene for å sikre avansement nå?

- Det får jeg overlate til andre å svare på, men det er klart at vi har fått en perfekt start. Vi har inntatt pole position og koser oss med det.

- Legendarisk
Hangeland beskriver kveldens seier som en av de største opplevelsene han har hatt på fotballbanen. Norges kaptein fikk gåsehud av å bli heiet frem av så mange som 2000 nordmenn på tribunen.

- Det var helt legendarisk å spille for så mange norske fans på Kypros. Vi bøyer oss i støvet for den tolvte manns bidrag i kveld, sier Hangeland, som ikke utelukker at landslagsspillerne kan komme til å feire med fansen på Kypros i kveld.