Landslagssjef Egil
Landslagssjef Egil "Drillo" Olsen sammen med John Arne Riise og Mohammed Abdellaoue (t.h.) under (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Her er statistikken som sier at Norge kommer til EM

Hver gang Drillo har ført Norge til et mesterskap har han åpnet med tre seiere på rad.

Tre ganger tidligere har Drillo ledet Norge gjennom hele kvalifiseringen til et mesterskap, og skal man tro statistikken er det grunn til å juble etter 2-1-seieren over Kypros.

Både i 1992 og 1996 startet nemlig Drillos kvaliken med tre seiere på rad, noe som var med på å sørge for at Norge spilte fotball-VM i 1994 og 1998.

- Det gir et enestående utgangpunkt, og betyr masse for landslaget, norsk fotball og fotballvinteren vi går inn mot, sier TV 2 Sportens fotballekspert Lars Bohinen.

I 1992 var det to seiere over San Marino og seier over Nederland som sørget for ni poeng på de tre første kampene, mens det i 1996 var seiere mot Aserbajdsjan, Ungarn og Sveits som ga Norge et stort dytt i retning VM-sluttspill.

EM i 1996 klarte ikke Norge å kvalifisere seg til. Den gang åpnet Drillos mannskap med to seiere mot Hviterussland, men måtte nøye seg med uavgjort mot Nederland. Da ble det heller ikke noe EM-sluttspill.

Men skal man tro på statistikken er det grunn til å juble for Norge. Tre seiere på rad har så langt betydd sluttspill med Drillo som trener.

- Vi kan håpe historien gjentar seg. Å ta poeng på bortebane er viktig, og vinner man hjemmekampene i tillegg er mulighetene gode, sier Bohinen.

Slik er statistikken:

92 (kvalik til USA-VM i 94):
Norge – San Marino 10-0
Norge – Nederland 2-1
San Marino – Norge 0-2
Norge kom til VM

94 (kvalik til England-EM i 96):
Norge – Hviterussland 1-0
Norge – Nederland 1-1
Hviteruss – Norge 0-4
Norge kom ikke til EM

96 (kvalik til Frankrike-VM i 98):
Norge – Aserbajdsjan 5-0
Norge – Ungern 3-0
Sveits – Norge 0-1
Norge kom til VM

2010: (kvalik til Polen/Ukraina-EM i 12):
Island – Norge 1-2
Norge – Portugal 1-0
Kypros – N ?