Thailand longboat. (Foto: iStockphoto)
Thailand longboat. (Foto: iStockphoto)

Du kan spare over 7000 kroner på reisen i julen

Mange reiser til varmere strøk i juleferien. Ved å undersøke priser, kan du spare tusener av kroner.

Det har blitt svært populært å tilbringe den kalde og kanskje stressfulle juletiden utenlands. Thailand lokker mange nordmenn med sitt varme klima, billige priser og eksotiske omgivelser.

TV 2 hjelper deg har spurt fem av de største reiseselskapene som har charterturer til Thailand om pris på familietur i juleferien. Vår prissammenligning viser at hvis man tar seg tid til å undersøke priser i flere forskjellige reiseselskap, er det store summer å spare. Mellom det dyreste og billigste turen skiller det hele 7700 kroner.

Se hele prisoversikten nederst i artikkelen.

Apollo billigst

Reiseselskapet Apollo glimter til med den billigste Thailandturen. For 44.998 kroner får man to uker vekk fra julens kjas og mas i sol og varme med hele familien. Velger man derimot å reise med OrkidéEkspressen, som blant annet spesialiserer seg på reiser til det fjerne østen, må man snevre litt inn på lommepengene. De skal nemlig ha 52.690 kroner for tilsvarende tur.

Med en lav svenskekrone, kan man også spare på å ta turen til over Svenskegrensen, for å så fly derifra.

Vær tidlig ute

I og med at flere velger å bytte ut vinterjakken med badedrakt i juleferien, lønner det seg å være tidlig ute med bestilling. Da har du større sjanse for å få deg en billigtur. Da vi gjorde prisundersøkelsen hadde flere av reiseselskapene få eller ingen ledige turer igjen.

– Det er lurt å bestille så fort man har bestemt seg for å reise. Julen er høysesong og ved å bestille allerede julen før, kan man spare flere tusen kroner, forteller reiseeksperten Jens A. Riisnæs, som selv velger å tilbringe julen i Norge med familien.

Riisnæs omtales som Norges mest bereiste mann, og sier selv at han har 366 reisedøgn i året. På spørsmål om han har noen reisetips til Thailand, svarer eksperten at en hver vellykket reise begynner i bokhandelen, og råder folk til å gjøre nøye research før man begir seg ut på tur. Han legger også til at det beste stedet å overnatte på, som regel ikke er det dyreste.

Prissammenlikning

Prissammenligningen gjelder for to voksne og to barn på et billig- eller mellomklassehotell i to uker. Flyturen er inkludert i prisen. Det er verdt å nevne at prisene vi har fått fra reiseselskapene ikke er til de samme hotellene og kan derfor avvike noe av den grunn, men alle prisene er på tilsvarende hoteller.

Apollo: Hotell Kata Poolside i Phuket 44.998 kroner

Fritidsresor (Sverige): Hotell ikke oppgitt i Phuket 46.515 kroner (54.092 SEK)

Startour: Hotell Khaolak Mohin Tara i Khao Lak 48.802 kroner

Ving: Hotell Orchid Kathu Heights i Patong (Phuket) 52.640 kroner

OrkidéEkspressen: Beach Hotel i Cha Am 52.690 kroner

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter