Haugesunderen hørte rare lyder da han hadde satt seg ned på toalettet, skriver Haugesunds Avis.

– Jeg var på badet i kjelleren med planer om å ta en dusj, og tok først en tur på toalettet i samme rom. Da jeg hadde satt meg, hørte jeg en uvant surkling under meg og reiste meg opp for å se om det var noe galt med vannet, sier haugesunderen til avisa.

Så rotta rett i øynene

Da han tittet ned i skåle stirret han rett i øynene på en rotte. Hodet og litt av labbene var på vei opp i doskåla, forteller mannen. Han satte seg ikke ned igjen.

– Dyret minnet om en diger flaskekost, men jeg så med en gang at det var en rotte, og var rask med å klappe igjen dolokket og spyle ned, sier han.

For å forsikre seg om at rotta var på retrett fylte han en bøtte med vann tre ganger og spylte ned.

Mannen forteller historien til Haugesunds Avis under forutsetning av at han får være anonym, og sier han siden har brukt toalettet i etasjen over.

– Sjeldent tilfelle

Rotta har han ikke sett noe mer til, men han meldte likevel fra til kommunen, som bragte meldingen videre til Anticimex. De sørget for å kloakken i området ble tilført rottegift, noe vann- og kloakkseksjonen i kommunen mener er effektivt.

Ifølge Kåre Johannessen i vann- og kloakkseksjonen I Haugesund kommune er det sjelden rottene klarer å ta seg opp i toalettene til folk. De tar seg lett frem i rørene, men vannlåsene i systemet er normalt en uforserlig hindring.