Broom ekspertene
Broom ekspertene

Hvem av Broom-gutta tror du skifter dekk raskest?

Duellen blir knalltøff og svaret, det får du her!

Programleder i Broom Jan Erik Larsen har god trening i å bytte jul. Med, flere biler i stallen er dette en kosejobb den bilfrelste energibunten tar hvert år.

– Jeg koser meg når jeg bytter dekk. Da har jeg med meg radio og kaffe i garasjen og så tar jeg dekk etter dekk i mitt eget tempo, forteller Larsen.

I forbindelse med Motors test av vinterdekk 2010 arrangerte vi en duell mellom Broom-programlederen og bileksperten fra samme showet Benny Christensen som har mange år som mekaniker på i sekken.

Se duellen og årets test av vinterdekk her.

Les også: Vinterdekk avslører at piggfritt bremser best.

Duket for duell

To prikk like Ford Focus skulle få nye vintersko og det på gamlemåten. Det eneste hjelpemiddelet var en rimelig garasjejekk og en hjulvinne, men Larsen hadde juksa litt. Han stilte med egen kjeledress og en myk matte.

– Det er hardt for knæra å bytte hjul. Denne skumgummimatta har jeg lurt til meg på NRK. Den nemlig også lur å ha å legge muttere på så de ikke triller rundt i hele garasjen.

Men, Benny lot seg ikke skremme av kjeledress og fancy matter.

– Jeg tror dette skal gå fint, måler er å bytta alle fire hjulene på under 15 minutter, erklærte Benny før duellen startet.

Slått på målstreken

Deler av duellen og testen av årets vinterdekk ser du ved å klikke her.

Mens, de ansatte på Ford i Sandvika heiet så jubelen sto i taket og lunken kaffe skvatt i alle retninger kjempet de to kollegiale kamphanene så svetten silte. Og lenge så det mørkt ut for Jan Erik.

Halvveis rundt bilen ledet Benny med over ett hjul.

– Jeg hører lyden av Benny og jekken som går og det stresser meg!, ropte Jan Erik til latter fra selgere, kunder og andre fremmøtte som fikk en uvanlig start på forrige fredag.

På forhånd trodde publikum at dette skulle bli en lett match for den erfarne bilmekanikeren Benny, men det ble det ikke.

– Jan Erik har ett vanvittig konkurranseinstinkt og hvis det slår inn for fullt kan det være at jeg kommer til å slite, lo Benny underveis.

Og det gjorde han. For plutselig gikk Jan Erik som for øvrig hadde noe feber ned i kjelleren og hentet frem superkrefter. Og da det var kommet til siste hjulet, kjempet de rygg mot rygg i den smale passasjen mellom de to bilene.

Ferdig! Ropte Benny plutselig. Men, da var Jan Erik bare fire muttere bak på det siste hjulet som har fem muttere. Og det står det respekt av.

Benny Christensen, Brooms bilekspert hadde byttet fire hjul med fem muttere på hvert hjul på ni minutter og 23 sekunder!

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter