Stine Andreassen
Stine Andreassen

Slipper karantene for rødt kort - Får spille cupfinalen

Røas Stine Andreassen slipper karantene etter det røde kortet mot LSK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Jeg er kjempeglad. Det føles utrolig deilig. Det er en klump som har forsvunnet fra magen. Alt er bare fryd og gammen nå, jubler Stine Andreassen til TV 2 Sporten.

- Litt overrasket
Hun har gått og ventet på avgjørelsen fra Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund. Derfor kom det som en stor glede da hun fikk vite at hun får være med i cupfinalen mot Trondheims/Ørn.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle forvente. Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente. Jeg har prøvd å ikke tenke så mye på det de siste dagene. Det var ikke så mye jeg kunne fått gjort uansett. Jeg føler jeg har fått sagt mitt. Det har vært mye fokus på det. Det var litt overraskende, ja. Men desto deiligere følelse akkurat nå, smiler hun.

Disiplinærutvalget i NFF valgte nemlig å gi Røa og Andreassen medhold i sin anke av det røde kortet hun fikk i semifinalen mot LSK Kvinner.

- Etter Disiplinærutvalgets oppfatning støtter TV/videobildene Stine Andreassens forklaring at armen løftes i ren refleks for å markere innkast uten å være klar over at LSK-spilleren stod rett bak. Således fremstår det som en ulykke at armen treffer LSK-spilleren og ikke slik dommeren har forklart at albuen er aktiv, skriver NFF i en pressemelding.

Det betyr at Andreassen får være med i cupfinalen mot Trondheims/Ørn.

Utvist for slag
Andreassen fikk det røde kort for angivelig å ha plassert en albue i ansiktet på en motspiller.

- Jeg aner ikke hvorfor jeg får rødt kort. Jeg skal kun markere for vårt innkast da det dukker opp en Lillestrøm-spiller. Det var ikke min intensjon å være borti noen, forklarte hun til TV 2 Sporten.

Og TV-bildene viste tydelig at dommer Christina Westrum Pedersen bommet fullstendig med avgjørelsen sin.

Derfor mener Andreassen at det er rettferdigheten som har seiret når hun nå slipper å sone karantene.

- Absolutt. Det er ingen tvil om at rettferdigheten seiret her i dag. Det viser at de har tatt det på alvor. De har tatt meg på alvor og de har tatt TV-bildene på alvor,

Se video av episoden under.

460893