En lykkelig familie har nettopp fått vite at VW Touran en blir Broomifisert av Custom Cars! Bente, Kai Arne og Oda gleder seg! (Foto: Privat)
En lykkelig familie har nettopp fått vite at VW Touran en blir Broomifisert av Custom Cars! Bente, Kai Arne og Oda gleder seg! (Foto: Privat)

Denne bilen skal Broomifiseres

Familien Stenersen vant den store konkurransen. Nå skal Touranen bli ny!

Både i Broom Live-sendingene i høst og her på broom.no har vi oppfordret de som har en bil som trenger en skikkelig make over - til å sende inn forslag med begrunnelse. Resultatet har ikke uteblitt. Flerfoldige hundre potensielle objekter har dumpet ned i vår elektroniske postkasse i løpet av de siste ukene.

Alt i fra skogsvrak som har stått ute i 25 år, til tre måneder gamle Toyota Landcruisere er blant de innsendte.

Ikke så rart! Det er anerkjente Custom Cars i Lillesand som kommer til å sørge for Broomifiseringen.

Trekningen foregikk etter ”lapp-opp-av-hatten-prinsippet”. Det vil si det fantes ikke store nok hatter, så vi var på lageret og fant en STOR pappeske!

Les mer om Custom Cars her:


Hæ... Tuller du?

Og denne gangen var det bilen – en VW Touran - tilhørende familien Stenersen fra Lena på Toten som stakk av med ”gull-loddet”!

- Hæ... Tuller du??? Ringer du fra Broom??? Er det virkelig sant... YEEEES!!!!

Neida, reaksjonen uteble ikke da Brooms utskremte en regnfull og mørk høstkveld formidlet nyheten om at bilen skal få gjennomgå en skikkelig forvandling på Broom-festivalen den 23 og 24. oktober.

- Fortell meg litt om bilen din da...

- Vent litt, jeg må sette meg først! Puh... Dette var litt av en nyhet gitt. Dæven... Jo altså - bilen vår er en 2005 modell VW Touran, med 1,9-liter TDI motor på 105 hk. Highline, så den er ganske godt utstyrt, forteller Kai Arne.

Les også: VW Touran blir tøffere

Oda (6) er glad i Touran-en slik den er, men ønsker seg muligheten til å se film i bilen! (Foto: Privat)
Oda (6) er glad i Touran-en slik den er, men ønsker seg muligheten til å se film i bilen! (Foto: Privat)


"Ikea-ekspressen"

- Og litt om de glade vinnerene?

Det er samboeren min Bente, meg selv - som heter Kai Arne og dattra vår Oda. En helt vanlig famile med en helt vanlig - men akk så kjedelig - bil. Vi bor på Lena ikke så langt fra Gjøvik.

- Kjøp dere bilen ny eller?

- Neida, vi kjøpe brukt etter at gamlebilen ble vraket etter en kollisjon. Og vi har hatt den i snart tre år nå. Den kalles forresten Ikea-ekspressen her i familien. Det har seg slik at min bedre halvdel er litt mer en gjennomsnittlig opptatt av hjem og interiør så det har blitt noen turer innover. Denne bilen var på sett og vis min samboers valg – og jeg har en liten mistanke om at nettopp Ikea-turene kanskje gjorde at valget falt på en så praktisk bil. Selv kunne jeg tenke meg noe litt mer spennende, forteller han.

- Okey – så hengerfeste og takstativ hadde vært en god Broomifisering for dere, til neste Ikea-tur?

- He, he... Nei gitt, det har vi allerede – så det behøves absolutt ikke, forsikrer han.


Rosa lakk?

- Kanskje rosa lakk, blodsenket, med 24 tommers krom-hjul og noen skikkelige spoilere da – forsøker jeg meg...

- Opps... Tror du det blir så "gæli" da? Spør han litt skremt.

Og jeg tror han liksom ser seg selv parkere utenfor lokalbutikken på Lena i den kreasjonen – og kanskje ikke føle seg helt komfortabel med det...

- Kanskje Oda hadde likt en rosa bil - men jeg håper at den ikke blir det, kommer det litt ettertenksomt.

- Neida, vi skal jo høre litt med deg hva du vil - så klart!

- For å være helt ærlig så har jeg ikke tenkt så veldig mye over dette. Men jeg stiller helt åpent... Det kom litt brått på – for å si det mildt. oj, oj oj...

Dette sier vår bruktbil-guide om Touran:


Kai Arne ønsker seg litt mer gutte-bil- (Foto: Privat)
Kai Arne ønsker seg litt mer gutte-bil- (Foto: Privat)

Håper det blir litt "gutte-bil"

- Jeg vil ha en bil som skiller seg ut, og er litt annerledes. Det går jo minst tretten, fjorten Touran-er på dusinet, sier han.

Og legger til at han har sansen for det litt diskré og raffinerte. Kule hjul som kler bilen, litt pen styling, litt fikse detaljer etc. Og ikke minst en stereo med litt grom-lyd er ting som kommer høyt opp på ønskelista.

- Oda på seks år er glad i musikk og film. Og ønsker å kunne se film når vi kjører på besøk til mormor i Valdres. Kanskje det blir en råd med det nå? undrer han.

- Ellers så må jeg si at denne bilen har vært gullende god. Vi har ikke hatt noe trøbbel med den overhodet de årene vi har eid den, kun vanlig service. Så til tross for at den - fram til nå - har vært litt traust og kjedelig, så er vi veldig glade i den.

Se den på Broom-festivalen

- Men jeg gleder meg veldig til å få ”piffet den opp litt” – håper at det liksom blir litt gutte-bil av mors "Ikea-ekspress” så jeg er jeg veldig, veldig spent på å se hva som blir gjort med den, avslutter han.

Hvordan resultatet blir? Du får komme på Broom-festivalen, da vet du! Der treffer du både Custom Cars, eierene og den "nye" bilen!

Sjekk også: Her er splitter nye VW Passat 2011


Har du noen forslag til hva Custom Cars kan gjøre med bilen – skriv inn i kommentar-feltet under:


Fam-ved-bil (Foto: Privat)
Fam-ved-bil (Foto: Privat)