TRUES NOK EN GANG: Terrorangrepet i Storbritannia i 2005 tok livet 50 mennesker. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)
TRUES NOK EN GANG: Terrorangrepet i Storbritannia i 2005 tok livet 50 mennesker. (Foto: Erichsen, Jarl Fr./SCANPIX)

Se hvor det advares mot terror i Europa

Frankrike advarer mot terror i Storbritannia. Storbritannia advarer mot å reise til Tyskland og Frankrike. Utenriksdepartementet i Norge tar det med ro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike advarer mot terror i Storbritannia. Samtidig advarer Storbritannia mot terrorhandlinger i Frankrike og Tyskland.

Ifølge den britiske avisen The Guardian har Frankrike advart mot å reise til Storbritannia på grunn av høy terrorfare.

Høy terrorfare

Franske myndigheter mener det er stor fare for terrorangrep på offentlig transport og i områder rundt populære turistattraksjoner i Storbritannia.

I går arresterte fransk politi tolv personer som er mistenkt for planlegging av terror i sørlige Frankrike.

– Ja, det er en terrorfare i Europa. Den må verken bli over- eller undervurdert, sier innenriksminister i Frankrike Brice Hortefeux ifølge The Guardian.

Ifølge den tyske nettavisen De welle ble mennene arrestert under mistanke om transportering av eksplosiver og våpen.

Frankrike har nå oppjustert trusselnivået for terror til det nest øverste.

USA advarer også

Amerikanske myndigheter advarer også mot å reise til de store europeiske byene.

De mener det er stor fare for at al-Qaida planlegger et lignende angrep mot Europa som i Mumbai i 2008. Da ble en togstasjon bombet og både kinoer, hoteller, sykehus, boligbygninger og politiets hovedkvarter ble angrepet. Minst 172 mennesker mistet livet og 370 ble skadet.

Britiske myndigheter mener også det er god grunn for reisende å være forsiktige. De mener det er stor fare for terror i Frankrike og Tyskland.

Tyskland tar det med ro

Til tross for at flere lands myndigheter har advart mot å reise til Tyskland, tar innenriksministeren Thomas de Maiziere det relativt med ro ,ifølge msnbc.

Han mener det ikke er noen indikasjoner om umiddelbare trusler mot Tyskland.

– Terrorister ønsker å spre frykt. Det er derfor vi stadig jobber med å forhindre terror, men ikke snakker så mye om det, sier han ifølge nettstedet.

Ser ingen grunn til å advare

Selv om både Tyskland, Frankrike, England og USA advarer mot å reise til Europa, ser ikke det norske utenriksdepartementet noen grunn til å utstede reiseråd.

– Vi har ingen informasjon som tilsier at vi skal fraråde mot å reise til europeiske land. Vi må basere våre vurderinger på informasjonen vi har her, sier Marte Lerberg Kopstad til tv2nyhetene.no.

Hun opplyser om at man kan finne informasjon om terror på nettsidene til utenriksdepartementet.

– Vi oppfordrer nordmenn til å holde seg orienterte og være varsomme dersom de opplever en situasjon som truende, sier Kopstad.