2011 modell av Nissan Versa
2011 modell av Nissan Versa

Denne slaktes i krasjtest

Ny bil er ikke nødvendigvis synonymt med sikker bil

Det er amerikanske safercar.gov som står bak en helt fersk runde av krasjtester av 2011-modeller. Her dreier det seg i hovedsak om populære familiebiler.

Det er ingen hemmelighet at bil-sikkerheten, både den passive og den aktiv,e har økt de siste årene. Ny karosseri-teknologi, aktiv forskning og mye nytt sikkerhetsutstyr har bidratt til det.

Store forskjeller

Men det er fortsatt store forskjeller ute og går fra den ene bilmodellen til den andre. Og den gamle klisjeen om at alle nye biler er sikre, kan avlives en gang for alle.

Her kan du lese alle testresulatene hos safecar.gov

Bilen har blitt frontkollidert, de har vært i gjennom en sidekollisjon og også en rundvelt. Og skader på både fører og passasjer er vurdert. I tillegg har safecar.gov også vurdert bilens sikkerhetsutstyr som ESP, antall airbager etc.

Les også: Favoritt slaktes i krasjtest


Kun to stjerner

2011NissanVersa02
2011NissanVersa02

Aller verst gikk det denne gangen ut over 2011-modellen av Nissan Versa (en modell som ikke selges i Norge). Den endte opp med bare to fattige stjerner totalt. Toppscore er fem stjerner.

På Nissan Versa er det sidekollisjon- og passasjer-beskyttelsen som får særlig kritikk, men heller ikke frontkollisjons-egenskapene og passasjerbeskyttelsen får særlig høy score. Best klarte Versa seg på rundvelt – men heller ikke her ble det noen toppkarakter.


Full pott til BMW og Hyundai

Det var bare to biler som fikk full pott – altså 5 stjerner. Det var 2011 modellene av BMW 5-serie og Hyundai Sonata.

I tillegg gjorde populære Audi A4 og Subaru Legacy / Outback det veldig bra, men måtte til slutt nøye seg med fire stjerner.

Les vår test av populære Nissan Qashqai her: