TØFF SAK: Justisminister Knut Storberget hadde en tøff tid under hijabbråket. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)
TØFF SAK: Justisminister Knut Storberget hadde en tøff tid under hijabbråket. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/SCANPIX)

IT-investeringer i politiet kan føre til kutt

Modernisering av politiets IT-systemer kan gå ut over investeringer og føre til nedprioritering av andre prosjekter i politiet, varsler justisminister Knut Storberget (Ap).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet sliter med gamle IT-systemer. Ifølge regjeringens forslag til statsbudsjett skal fornyelse av systemene prioriteres. Men det er ikke satt av bevilgninger til formålet, skriver Aftenposten.no.

- Det vil kunne ramme andre store investeringer. Dette er et stort grep som vi må prioritere. Hvilke prosjekter vi toner ned vil vi måtte komme tilbake til, sier Storberget.

«Styrket innsats på IKT-området vil måtte prioriteres innenfor politiets eksisterende rammer. Dette vil igjen kunne påvirke mulighetene for bl.a. investeringer i store byggeprosjekter og føre til at andre prosjekter i politiet må nedprioriteres», heter det i statsbudsjettet.

Investeringene i IT vil ikke gå ut over politistudentenes jobbmuligheter, opplyser Storberget. Han viser til at driftsutgiftene skal økes med 500 millioner kroner.

Nyutdannede politifolk trenger ikke å frykte arbeidsledighet så lenge de er villige til å flytte på seg, sier Storberget. Han viser til at det er 190 ledige politistillinger i dag. (©NTB)