LIVERPOOLS VIKTIGSTE? Martin Broughton. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
LIVERPOOLS VIKTIGSTE? Martin Broughton. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Alsaker: - Nå er Martin Broughton Liverpools viktigste mann

Øyvind Alsaker er glad George Gillett og Tom Hicks er i ferd med å selge seg ut av Liverpool.

Liverpool bekreftet onsdag at styret er enig om et salg av klubben til New England Sports Ventures (NESV).

- For øyeblikket så mener jeg at Fernando Torres ikke er Liverpools viktigste mann, for å si det sånn. Det er er Martin Broughton. Han slåss virkelig for klubben.

LES OGSÅ: Liverpool-fansen tør ikke juble for tidlig
LES OGSÅ: Liverpool takket ja til bud fra nye amerikanere

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker håper salget blir fullført.

- At Liverpool nå ser ut til å få nye eiere, betyr at Hicks og Gillett ikke kan skyve klubben lenger ned i gjørmen, sier Alsaker til TV 2 Sporten.

Skryter av klubbformannen
Alsaker skryter av jobben klubbformann Martin Broughton har gjort i salgsprosessen.

- For øyeblikket så mener jeg at Fernando Torres ikke er Liverpools viktigste mann, for å si det sånn. Det er er Martin Broughton. Han slåss virkelig for klubben, mener han.

Han poengterer imidlertid at han ikke kjenner godt nok til NESVs økonomiske situasjon til å uttale seg om pengebruken til de mulige nye eierne.

- Men jeg tror at de som nå selger Liverpool, har undersøkt grundig. Jeg håper imidlertid ikke at Liverpool har vært for utålmodige, men at de har sjekket standarden på de nye eierne, sier han.

SELGES: Martin Broughton. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)
SELGES: Martin Broughton. (Foto: PAUL ELLIS/Afp)

Ny stadion - og manager?
Hicks og Gillett får det glatte lag av kommentatoren.

- De vil ikke selge fordi prisen er for lav. De er forretningsmenn, som totalt har manglet hjertet for klubben. De gjorde en investering, der klubbens historie, tradisjoner og fans ikke har vært inne i bildet, mener han.

- Hva kan de nye eierne tilføre klubben?

- Det vil jo bety at Liverpool kan styrke stallen slik at klubben kan kapre fjerdeplassen. Det kan også bety at de har mulighet til å sparke Hodgson, om de synes det blir nødvendig, og hente inn en attraktiv trener. Med bedre økonomi har klubben et større utvalg å velge i, poengterer han, og legger til:

- Det er også blitt sagt at de nye eierne vil slette klubbens gjeld, og bygge ny stadion. Det er en suksessfaktor for stabile inntekter, sier Alsaker.

Øyvind Alsaker
Øyvind Alsaker

- Kan bli en ny epoke
TV 2-kommentatorer er imidlertid klar over at den juridiske tvisten mellom Hicks, Gillett og Liverpool-styret må løses for salget kan fullføres.

- Martin Broughton har brukt mange uker på å gjennomføre denne handelen, og skal ha blitt mektig imponert over NESVs visjoner. Men vi må være litt avventende, fordi det gjenstår juridiske og økonomske prosesser, som er vanskelig å skjønne selv på NHH i Bergen, sier Alsaker, før han slår fast:

- Men lykkes Liverpool med å få nye eiere, så kan det kanskje bli en ny epoke i Liverpools stolte historie, sier han.