Liverpool football Club owners George Gillett (L) and Tom Hicks (Foto: PAUL ELLIS/AFP)
Liverpool football Club owners George Gillett (L) and Tom Hicks (Foto: PAUL ELLIS/AFP)

Liverpool-styret takket ja til bud

Liverpools styret har takket ja til et bud fra eierne av Boston Red Sox.

Det er Sky News som onsdag melder at Liverpool får seg nye eiere.

- Ved å fjerne den byrden ved å ta med seg gjelden videre, vil dette føre til at klubben nå kan fokusere på å investere i laget. Jeg er skuffet over at de nåværende eierne forsøke å hindre dette salget, og at vi nå må gå gjennom juridiske prosedyrer for å fullføre salget.

LES OGSÅ: Liverpool forsøker å sparke klubbdirektøren

I en pressemelding bekrefter Liverpool at styret er enig om et salg av klubben til New England Sports Ventures (NESV).

New England Sports Ventures eier for øyeblikket en rekke firma, som baseball-klubben Boston Red Sox, og firmaene New England Sports Network, Fenway Sports Group og Rousch Fenway Racing.

- Henrykt over å bli enige
Liverpool-formann Martin Broughton sier at han er henrykt over å ha kommet til enighet om et salg.

- Jeg er henrykt over at vi med stor suksess har lykkes med salgsprosessen. Styret bestemte seg for å akseptere NESVs bud, basert på kriteriene som ble satt for potensielle nye eiere. NESVs filosofi handler om å vinne og det har de vist med Red Sox, sier han i pressemeldingen.

- Vi har møtt dem i Boston, London og Liverpool i løpet av flere uker og jeg er dypt imponert over hva de har oppnådd og deres visjoner for Liverpool Football Club, fortsetter Broughton

Han forteller at de nye eierne vil slette klubbens gjeld.

- Ved å fjerne den byrden ved å ta med seg gjelden videre, vil dette føre til at klubben nå kan fokusere på å investere i laget. Jeg er skuffet over at de nåværende eierne forsøker å hindre dette salget, og at vi nå må gå gjennom juridiske prosedyrer for å fullføre salget, sier han.

SELGER KLUBBEN: Gillett og Hicks (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
SELGER KLUBBEN: Gillett og Hicks (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Mye arbeid gjenstår
For mye arbeid gjentår før en handel er endelig fullført. Salget må bli godkjent av ledelsen i Premier League, og det juridiske mellom Liverpools eiere og klubbens styre må løses før NESV kan kalle seg nye eiere av Anfield-klubben.

En gruppe forretningsmenn fra Asia skal fremdeles være inne i bildet, og står klar med et nytt bud dersom avtalen med NESV faller gjennom.

Selv om avtalen med Boston Red Sox-eierne ble bekreftet onsdag, er med andre ord sagaen ikke over.

LES PRESSEMELDINGEN FRA LIVERPOOL HER (ekstern lenke)