Anna Edwin og Caroline Berg (Foto: TV 2)
Anna Edwin og Caroline Berg (Foto: TV 2)

Caroline Berg:
– Jeg lever bra av bloggingen

Mange bloggere har innflytelse som mange kommersielle aktører misunner dem.

Anna Edwin er Norges 5. mest leste blogger, men dette varierer fra dag til dag. Lørdag 2. oktober var hun for eksempel Norges mest leste blogger.

Anna er 15 år, bor i Trondheim og hun startet med blogging for 2 år siden, fordi hun kjente andre som allerede blogget.

– Jeg legger ut blogg flere ganger hver dag, sier Anna Edwin til God morgen Norge.

Ikke mandager

Mammaen til Anna har satt grenser for hvor mye blogging Anna får gjøre. Hun får kun blogge to timer om dagen og ikke på mandager.

– Jeg tar det ikke så seriøst da siden jeg har så liten tid på det.

Hvorfor er du så populær tror du?

– Jeg aner ikke. Når jeg begynte å blogge, så var det lite populært. Det var ikke så mange som lå på topplista, så når jeg først kom opp, så har jeg blitt der, sier Anna.

fotballfrue.no

Caroline Berg er utdannet journalist og jobber i Side2.no. Hun er Norges nest mest leste blogger. Hun er gift med Lillestrømspiller Lars-Kristian Eriksen, derfor også navnet på bloggen fotballfrue.no

– Man skriver mest hverdagslige ting, for det er hovedsaklig hverdagsting folk er interessert i, sier Caroline. Det blir som en dagbok på nett, uten at man slipper leseren helt innpå.

– Men man pakker det gjerne inn. Det man leser på en blogg er gjerne en forbedret versjon av virekligheten, sier hun. Jeg skriver en del om sminke, for folk spør hele tiden om hva slags sminke jeg bruker og hvordan jeg fikser håret, forteller Caroline.

Les også: Norges mest populære blogger

Produktskriving

Mange mener at de populære bloggerne har mer «makt» en tradisjonelle medier.

– Jeg har en avtale med et firma som leverer sminke. Jeg tester ut produkter over en periode og vi blir enige om hva jeg liker best og hva jeg vil skrive om. Jeg er veldig obs på at jeg kun skriver om ting jeg ville brukt selv, sier Caroline Berg.

Caroline livnærer seg i dag av bloggen sin.

Lever du godt på den?

– Jeg lever bra, sier Caroline.

Anna lever ikke av bloggen sin, men hun mottar produkter som hun skriver om.

– Det er viktig å huske på at det du sier, det bryr folk seg veldig om og påvirkes av, sier Anna. Det er det med å være ærlig om produkter, for folk kommer til å kjøpe det. Hvis det er dårlig og du har anbefalt det, så blir de jo på en måte lurt, sier hun.

Se hele innslaget med jentene fra God morgen Norge i dag, øverst i videovinduet!