Fengsling for åpne dører i terrorsaken

For første gang får pressen være til stede når Oslo tingrett mandag tar stilling til om de tre terrorsiktede skal holdes i varetektsfengslet.

Politiadvokat Signe Kathrine Aalling bekrefter overfor NTB at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ikke kommer til å begjære lukkede dører under forhandlingene om forlenget varetektsfengsling mandag morgen.

Deltaljer skal ut

Det er første gang siden pågripelsene for rundt tre måneder siden at pressen og andre tilhørere får anledning til å høre detaljene om hvorfor PST mener de tre siktede skal fortsatt skal holdes fengslet.

Det er imidlertid ikke ventet de store overraskelsene. Bare den yngste av de tre, David Jakobsen (31), er til stede i retten. Han benekter den befatningen med terrorsaken PST mener han har og begjærer seg løslatt.

Krever bedre forhold

Den antatte hovedmannen, 39 år gamle Mikael Davud, har samtykket i forlenget fengsling. Det samme gjelder Shawan Sadek Saeed Bujak (37). Begge krever imidlertid å bli løslatt hvis fengselet ikke umiddelbart bedrer varetektsforholdene. (©NTB)