STOPPET STJÅLET BIL ETTER BILJAKT: Oversiktsbilde fra stedet der politiet søndag ettermiddag fikk stoppet en svart, stjålet BMW i Grimstad sentrum.  (Foto: Tor Erik Schrøder)
STOPPET STJÅLET BIL ETTER BILJAKT: Oversiktsbilde fra stedet der politiet søndag ettermiddag fikk stoppet en svart, stjålet BMW i Grimstad sentrum. (Foto: Tor Erik Schrøder)

Alle de etterlyste pågrepet etter gisseldrama

Politiet har pågrepet alle de tre personene som var etterlyst i forbindelse med gisseldramaene i Agder søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre er siktet for ran, gisseltaking og en rekke trafikkforseelser.

Saken omfatter to separate gisselsituasjoner som politiet setter i sammenheng med hverandre, en langvarig biljakt, og mishandling av en kvinne i en leilighet i Grimstad.

LES OGSÅ: To etterlyste pågrepet etter våpendrama

På sykehus

– Vi jobber ennå med å få oversikt over hendelsesforløpet, og vi vet foreløpig lite om bakgrunnen eller hva som utløste hendelsene, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til NTB.

Den første pågripelsen i saken ble gjort søndag klokka 16.30 i Grimstad sentrum.

En 33 år gammel mann ble tatt etter at bilen han kjørte, en svart BMW, hadde blitt stoppet av politiet.

LES OGSÅ: Behandler den pågrepne for skuddskader

En kvinne i 30-årene som var passasjer i bilen klarte å komme seg unna, men ble senere på kvelden pågrepet i uten dramatikk.

– Hun hadde småskader, angivelig etter at politiet kjørte inn i bilen for å stoppe den. Hun er nå innlagt til observasjon på sykehus, sier Klausen.

Etterlyser bil

En tredje person som var etterlyst i saken, en mann i 50-årene, ble pågrepet i et bolighus klokka 00.40. Også dette skal ha vært en kontrollert aksjon uten dramatikk.

I tillegg til den svarte BMW-en, skal gjerningspersonene ha brukt en beige Golf under hendelsene. Denne bilen har politiet ennå ikke funnet.

– Vi ber publikum om å ta kontakt dersom de får øye på bilen. Den har registreringsnummer BP 82978, sier Klausen.

Nesten hele byen ble sperret av under jakten på de to rømlingene, og 15 ekstra politimannskaper og ordinære vaktmannskaper deltok i politiaksjonen som foregikk søndag.

Føreren av den stjålne BMW-en løsnet skudd mot Agderpostens journalist på stedet kort tid før bilen ble stanset.

LES OGSÅ: Stein ble beskutt av bildesperadoene

(TV 2/NTB)