SIKRET SPOR: Krimteknikere arbeidet søndag kveld på stedet der politiet tidligere på dagen stoppet et sjålet BMW som var etterlyst etter det som skal være en kidnapping. (Foto: Kjell Inge Søreide)
SIKRET SPOR: Krimteknikere arbeidet søndag kveld på stedet der politiet tidligere på dagen stoppet et sjålet BMW som var etterlyst etter det som skal være en kidnapping. (Foto: Kjell Inge Søreide)

Behandler den pågrepne for skuddskader

Politiet tror medhjelper flyktet til fots etter at ranskollega ble pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dramaet søndag startet med en en gisselsituasjon utenfor Kristiansand, da en mann og en kvinne tok en annen kvinne som gissel, angivelig etter et ran ved en minibank i Kristiansand.

Etter en politijakt på E18 klarte politiet å stanse desperadoene i Grimstad. Her ble en mann pågrepet etter at politiet løsnet skudd.

Politiet leter søndag kveld etter en kvinne. Det er usikkert om kvinnen er gissel eller raner. Politiet ber publikum holde seg borte fra kvinnen dersom de støter på henne.Kvinnen, som kan være utstyrt med våpen, skal ha forsvunnet fra stedet etter at ranernes stjålne bil ble stanset av politiet, melder Agderposten.no og fvn.no.

Advarer mot kvinne

– Antakeligvis har hun våpen, men vi kan ikke si dette med sikkerhet, sier politiinspektør Magnus Andreassen til Agderposten.no.

Politiet ber lokalbefolkningen holde seg unna denne kvinnen dersom de møter henne.

– Ingen må prøve å pågripe kvinnen. Vi vet ikke om hun kan være farlig, sier Andreassen til avisen.

Kvinnen var like før klokken 19.30 søndag kveld fortsatt ikke pågrepet, ifølge politiinspektøren.

– Vi har ikke funnet henne, og leter fortsatt, sier Andreassen til tv2nyhetene.no.

Til Grimstad Adressetidende sier politiinspektøren at de ikke er sikre på om kvinnen som stakk av er identisk med kvinnen som ble tatt til gissel.

– Vi kan ikke utelukke dette, men jeg kan akkurat nå ikke svare på om gisselet og kvinnen som forsvant, er samme person, fortalte politiinspektør Andreassen til avisen ved 18.50-tiden.

Mann skutt i låret

Klokka 17.15 ble en mann i 30-årene brakt inn på Sørlandet sykehus med skuddskader. Vedkommende antas å være den som kjørte den stjålne BMW-en.

– Politiet har avfyrt et skudd. Vi er også orientert om at en person er truffet av et skudd, men vi vet ikke om det er politiets skudd som traff ham, opplyser Spesialenheten for politisaker til Agderposten.no.

PÅGREPET: En pågrepet mann sitter i en politibil etter at politiet
  søndag ettermiddag fikk stoppet en svart, stjålet BMW i Grimstad sentrum.
  Bilen var etterlyst etter det som skal være en kidnapping tidligere på
  dagen. (Foto: Tor Erik Schrøder)
PÅGREPET: En pågrepet mann sitter i en politibil etter at politiet søndag ettermiddag fikk stoppet en svart, stjålet BMW i Grimstad sentrum. Bilen var etterlyst etter det som skal være en kidnapping tidligere på dagen. (Foto: Tor Erik Schrøder)

– Tømte pulverapparat på bilen

– Politiet har vært på jakt etter to biler i forbindelse med en kidnapping. En kvinne skal være kidnappet. Da vi ankom en adresse i Grimstad, dukket en av disse bilene, en sort BMW, opp. Den kjørte bort til politipatruljen og tømte et pulverapparat på bilen, opplyser politiinspektør Magnus Andreassen i Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Etter at politiet fulgte etter denne bilen, fikk de til slutt presset den inn i en murvegg i Grimstad sentrum. Nesten hele byen ble sperret av.

– To personer løp fra stedet. Siden det var snakk om en kidnappingssak, løsnet politiet et varselsskudd ved siden av dem. Da skuddet ble avfyrt, stoppet en av rømlingene opp og overga seg. Den andre fortsatte å løpe. Han er fortsatt på frifot, ingen er skadd, opplyser Andreassen.

Det ble meldt om at en politimann var blitt skutt og såret, men dette avkrefter politiet overfor NTB.

Løsnet skudd mot journalist

Ifølge Fædrelandsvennen løsnet føreren av BMW-en skudd mot Agderpostens journalist på stedet kort tid før bilen ble stanset.

Journalisten og fotografen hadde oppdaget BMW-en og kjørte etter den, da BMW-en plutselig snudde og kjørte etter journalistens bil isteden.

Journalisten kjørte til en politisperring, parkerte og kom seg ut av bilen.

Da journalisten signaliserte til politiet at den etterlyste BMW-en var på vei, løftet føreren et håndvåpen ut av vinduet og løsnet skudd i retning de parkerte bilene.

Det var vitner som tidligere på dagen så en kvinne bli dratt inn i BMW-en. Kvinnen er ennå ikke funnet. Ifølge Agderposten hoppet kvinnen ut av bilen i Grimstad.

Vill biljakt

Etter kidnappingen oppdaget en politipatrulje den etterlyste BMW-en og la seg på hjul.

Den ville biljakten endte til slutt med at BMW-en snudde og kjørte i feil kjøreretning på E18. Farten var oppe i så mye som 180 kilometer i timen.

– Vi måtte trekke oss da farten ble for stor, sier politiinspektøren til Fædrelandsvennen.

Han understreker at politiet kjørte i riktig kjørefelt, men at de ikke våget å fortsette jakten av hensyn til sikkerheten til de andre trafikantene.

Istedenfor å fortsette jakten, valgte politiet å bruke ressursene på å stenge den ene kjørebanen.

(TV 2/NTB)