FEIL KURS: KrF stuper i ny meningsmåling. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)
FEIL KURS: KrF stuper i ny meningsmåling. (Foto: Johansen, Erik/SCANPIX)

Hansen roser Høybråten for hans jobb for KrF

2. nestleder i KrF, Inger Lise Hansen, sier hun har respekt for Høybråtens jobb for partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dagfinn har gjort en viktig jobb for KrF i en krevende tid. Jeg har stor respekt for ham og hans innsats til tross for våre uenigheter. Dagfinn er dyktig og kunnskapsrik og har lært meg mye, sier Inger Lise Hansen til Aftenposten.no.

Vil ikke bli leder

Hansen skal ifølge Aftenposten ikke være interessert i lederjobben nå. Hovedgrunnen skal være at hun er ung, ikke sitter på Stortinget og ikke har regjeringserfaring. Etter det avisen erfarer, skal det være større sannsynlighet for at hun stiller til gjenvalg som nestleder når Dagfinn Høybråten trekker seg som partileder.

Høybråten varslet i går, etter sju år som partileder, at han ikke tar gjenvalg for KrF. Han trekker seg også fra Stortingsvalget i 2013.

– Jeg vil gi en ny ledelse god tid til å bygge plattformen fram mot stortingsvalget i 2013, sier Høybråten via partiets nettsider.

Hadde bestemt seg

Han begrunner det med at han for to år siden bestemte seg for at inneværende periode skulle bli hans siste som partileder.

– Jeg har vært opptatt av å fullføre det oppdraget jeg påtok meg på landsmøtet i 2009, men mener det er ryddig at valgkomiteen blir meddelt denne beslutningen før den nå starter sitt arbeid. Ingen er tjent med en prosess og en debatt som foregår på feile premisser, skriver han i sitt brev til valgkomiteen. NTB/TV 2.