GÅR AV: Dafinn Høybråten sier han hadde bestemt seg allerede  for to år siden, for ikke å ta en ny periode som leder i KrF. (Foto: Holm,  Morten/SCANPIX)
GÅR AV: Dafinn Høybråten sier han hadde bestemt seg allerede for to år siden, for ikke å ta en ny periode som leder i KrF. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

Høybråten trekker seg fra politikken

Etter sju år som leder har Dagfinn Høybråten varslet at han ikke tar gjenvalg som leder for KrF. Han trekker seg også fra stortingsvalget i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han tar heller ikke gjenvalg til Stortinget i 2013.

– Jeg vil gi en ny ledelse god tid til å bygge plattformen fram mot stortingsvalget i 2013, sier Høybråten via partiets nettsider.

Han begrunner det med at han for to år siden bestemte seg for at inneværende periode skulle bli hans siste som partileder.

– Jeg har vært opptatt av å fullføre det oppdraget jeg påtok meg på landsmøtet i 2009, men mener det er ryddig at valgkomiteen blir meddelt denne beslutningen før den nå starter sitt arbeid. Ingen er tjent med en prosess og en debatt som foregår på feile premisser, skriver han i sitt brev til valgkomiteen.

Han legger ikke skjul på at den siste tiden med dårlige meningsmålinger og konflikt i partiet har vært vanskelig.

– Jeg tror derfor det er rett for partiet å slippe til en ny ledelse som kan få god tid til å bygge sin plattform fram til det viktige valget i 2013. Jeg kommer til å arbeide aktivt for partiet fra min plass i Stortinget, sier han.

LES OGSÅ: Ny katastrofemåling for Kristelig Folkeparti

SE VIDEO: – Trenger ny Ingebrigt Sørfonn