Passat_tuoareg
Passat_tuoareg

Hva er beste kjøp - SUV eller stasjonsvogn?

Her står det mellom Passat og Touareg. Les hva Brooms bilekspert mener.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo har en liten nøtt jeg håper at du kan hjelpe meg med. Hadde nesten kjøpt bil i forrige uke men så dukket det opp noe som gjør at jeg er helt i tvil. Hadde egentlig tenkt å kjøpe et år gammel Passat stasjonsvogn med 4Motion har et fint eksemplar på hånda til 350 000 kroner.

Men så oppdaget jeg at jeg heller kan få en fin Touareg til den prisen og det er jo en bil minst en klasse over. Har en sånn som jeg også kan få til 350 000, den er da seks år gammel. Hva mener du om dette? Vil Touareg bli en mye dyrere bil å eie? Den har gått 120 000 km. Passaten er nesten bare innkjørt. Kjenner det frister veldig mye med SUV. Har to unger og hund og mye kjøring både til hytte og ulike aktiviteter. Hilsen Kjetil.

LES OGSÅ: Er det dyrt å ha bil med firehjulstrekk?

Benny svarer:

Hei Kjetil. Hvis økonomien er veldig viktig her, bør du nok velge Passat. Touareg er en dyrere bil å kjøre og å holde - og du må regne med flere påskostninger i årene framover på en bil som har gått 120 000 kilometer, kontra en som du skriver bare såvidt er innkjørt.

Når det er sagt, virker Touareg-kvaliteten å være veldig bra, dette er absolutt ikke noe skummelt kjøp. Til 350 000 kroner høres det også ut som et gunstig kjøp, i alle fall så lenge det er med dieselmotor.

Det blir litt fornuft mot følelser dette. Jeg skjønner absolutt at følelsene dine sier Touareg, dermed blir det å gjøre en avveining her. Det kommer selvfølgelig også litt an på hvor langt perspektiv du har på disse bilene, i forhold til verditap i årene som kommer osv.

Et annet lite moment er plassen. Jeg forstår deg som det kan være ganske viktig med unger og hund. Passat har faktisk en god del større bagasjerom enn Touareg, det ser kanske ikke sånn ut utenpå, men Touareg er ikke så imponerende når det gjelder innvendig plass. Lykke til!

Nøyaktig hvor stort bagasjerom Touareg har - det får du vite her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Hvilken ville du valgt? Fortell i kommentarfeltet under: