Mange kjører rundt med refleksvesten på setene, eller har den i hanskerommet. Men de er ikke like flinke til å ta den på seg når ulykken er ute. (Foto: Benny Christensen)
Mange kjører rundt med refleksvesten på setene, eller har den i hanskerommet. Men de er ikke like flinke til å ta den på seg når ulykken er ute. (Foto: Benny Christensen)

Refleksvest: Har du også stusset over dette?

... og hvor har du din?

Inne i mitt lille bensinhode er det mange rare tanker som svirrer rundt. Ofte er disse tankene knyttet til bil eller bilrelaterte ting. Mange av venner og familie undrer seg nok litt over hvorfor og hvordan jeg kan "henge meg opp" i ting. Noe jeg sannelig gjør selv innimellom også ...

Men litt humor og skråblikk på verden er et godt krydder i hverdagen ...

Sjekk ut: Han høres ut som en superbil


Hår i nesa og Crocs

En av tingene jeg faktisk i lengre tid har gått og fundert på (av en eller annen grunn) er hva slags bil menn med masse hår i nesa og ørene kjører. Vet du det? Det gjør jeg!

Min noe ”uoffisielle” forskning på området viser at de kjører to ting – nesten alltid en eldre, smårusten japse, eller rake motsetningen – en skinnende blank Jaguar. Hvorfor har jeg imidlertid ikke klart å bringe på det rene – ennå...

Crocs (Foto: Crocs.com)
Crocs (Foto: Crocs.com)

En annen ting jeg funderer på er hvorfor mennesker som går i joggebukse (ofte ikke helt nyvasket) og slitte Crocs – disse fæle ”gummisandalene” som kom for noen år siden – nesten bestandig har møkkete bil. (Ofte en gammel tysk bil, Escort Golf, Sierra etc.)

Liten støtte hjemme

Datteren mi på 13 sukker bare og sender meg et overbærende blikk når jeg lufter disse viktige problemstillingene. Sønnen min på 17 er litt mer sarkastisk og sier: "Dette er viktig fatter`n – syns du bør ligge våken et par netter og tenke på dette".

Min bedre halvdel – Jorunn – er både klok og forståelsesfull, men jeg føler allikevel ikke at hun helt klarer å engasjere seg i dette. Kan det ha noe med vilje å gjøre?

Refleksvest over seteryggen

Refleksvest-030
Refleksvest-030


Uansett: 1. mars 2007 fikk jeg noe nytt å tenke på. Da ble det nemlig påbudt å ha refleksvest i bilen. Den skal oppbevares slik at du får tak i den fra førerplass. Greit nok det. Jeg skaffet meg så klart en slik, brettet den pent sammen og la den i en sort, liten mappe slik at den nesten ikke syns der den ligger i dørlomma.

Men til min store forskrekkelse ser jeg stadig bilførere som har tredd den selvlysende refleksvesten sin over seteryggen. Ofte ikke bare en – men to – slik at det en på hver seterygg!

Hva er det med disse menneskene? Er de fargeblinde? Får de ofte motorstopp? Er de mørkeredde? Synes de at den pynter opp? Hvordan ser det ut hjemme hos dem? Burde de vært satt i fengsel?

Min uoffisielle forskning på området viser at det ofte er store biler type, Chevrolet Tahoe, Toyota Hilux etc. som praktiserer vest-over-ryggen-greiene. Gjerne menn i entreprenørbransjen. De går jo ofte i selvlysende tøy også – så det matcher jo på en måte ...

Les også: Historien om Wunderbaum


Teorien holder ikke

Men det viser seg at denne teorien ikke er helt vanntett. Jeg ser stadig biler utenfor ”segmentet” med vestene over ryggen.

Illustrsjon
Illustrsjon

Forleden dag så jeg en ung, snerten ”vestkant-berte” med bikkje i håndveska låse seg inn i sin Mercedes SLK – med refleksvester over begge seteryggene.

En siste rest av anstendighet holdt meg tilbake fra å gå bort å påpeke dævenskapen – men jeg lover – det holdt hardt ...

Trenger hjelp

Dette plager meg litt. Og på grunn av liten forståelse i ”heimen” ønsker jeg å høre om dere Broom-lesere har noen teorier på hvorfor det er slik.

Eller kanskje du selv grubler på noe du vil dele med oss andre?

Les om: Gjerrig svenske gikk på kjempesmell


Feel free! Skriv i kommentarfeltet under: