Steffen Iversen, Birkir Sævarsson (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Steffen Iversen, Birkir Sævarsson (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Iversen: - Vi leder med åtte poeng søndag

Den gamle Vålerenga-helten Steffen Iversen er sikker på seier og seriegull til Rosenborg

- Rosenborg har stort sett vunnet alle årene det har vært TV-fotball. Det blir litt oss mot resten, men det er vi vant med her i Rosenborg. Jeg flirer av folk som uttaler seg på TV, det er artig i stedet for at det går inn på meg, sier Steffen Iversen, når TV 2 spør om han om han føler mange i fotball-Norge nå holder med Osloklubben.

- Er de litt ovenpå der nede?

Følger med på VIF
- Nei, men det må de få lov til å være. De har spilt godt i det siste, klart de er opp på en høy bølge nå, men det kan være det er en god fordel for oss her på Lerkendal hvor vi kan slå dem ned et hakk igjen.

33-åringen har selv hatt mange gode år i nettopp Vålerenga; både i barndommen, og som spiller der han var med å sikre sølv i 2004 og gull i 2005.

- Klart jeg følger med Vålerenga, som jeg har sagt på de spørsmålene før, jeg håper de blir nummer to og at vi slår dem i begge kampene vi møter dem. Utenom det håper de gjør det bra, sier Iversen om klubben som TV 2 torsdag kunne fortelle jakter på spissen når kontrakten hans med RBK utløper ved nyttår.

Les også: Vålerenga inn i kampen om Iversen

- Perfekt scenario
Søndag er det imidlertid Rosenborg som er arbeidsgiver, og arbeidstaker Iversen føler seg sikker på å gjøre jobben i det alle nå omtaler som seriefinalen.

- For oss er det er et perfekt scenario, vi har Vålerenga hjemme og kan gå opp til åtte poeng og for så vidt avgjøre serien. Vi har tapt én kamp på to år, det er vanskelig å slå oss. Her gjelder det å kjøre på, vise dem at på Lerkendal taper vi i alle fall ikke. Da er det åtte poeng opp, og da er det vel ikke så mange som prater om Vålerenga lenger, smiler en offensiv Iversen.

- Hvem vinner seriegull?

- Rosenborg.