ZEN-RÅD: Kommunalminister Liv Signe Navarsete skal ha kjøpt zen-råd for over 40.000 kroner på skattebetalernes regning. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)
ZEN-RÅD: Kommunalminister Liv Signe Navarsete skal ha kjøpt zen-råd for over 40.000 kroner på skattebetalernes regning. (Foto: Morten Holm/SCANPIX)

580 millioner kroner til helse

Regjeringen bevilger 580 millioner kroner til samhandlingsreformen i kommunene over statsbudsjettet for 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunalminister Liv Signe Navarsete (Sp) sier pengene skal gå til å forbedre helsetilbudet der folk bor, for eksempel i form av øye- og øreleger, dialyse, røntgen og hjertespesialister.

Trer i kraft i 2012

-200 millioner kroner av dette er friske midler, mens 380 millioner er videreført fra i år, sier Navarsete til NTB.

Selve samhandlingsreformen trer ikke i kraft før 2012, men allerede nå er det 115 ulike prosjekter som har fått støtte i 300 kommuner, og noen av dem på tvers av kommunegrensene.

Sparer penger

Blant prosjektene fremhever Navarsete flere lokalmedisinske sentre, der folk kan få spesialisthjelp uten å måtte dra på sykehus.

- Dermed sparer den enkelte tid og krefter, mens samfunnet sparer penger. Legene melder også tilbake at de får brukt tiden sin mer effektivt når de reiser ut til pasientene på denne måten, sier statsråden.

Som kommunalminister er hun spesielt glad for at mange kommuner har vist stor vilje til å delta i reformen, som hun kaller en helserevolusjon. (©NTB)