KRISETEAM: Mens flere KrF politikere mener leder Dagfinn Høybråten bør trekke seg, er nestlederne Dagrun Eriksen (t.v.) og Inger Lise Hansen (t.h.) usikre på sin fremtid i partiledelsen.
KRISETEAM: Mens flere KrF politikere mener leder Dagfinn Høybråten bør trekke seg, er nestlederne Dagrun Eriksen (t.v.) og Inger Lise Hansen (t.h.) usikre på sin fremtid i partiledelsen.

KrF-topper vil fjerne Høybråten

Misnøyen med KrF-leder Dagfinn Høybråtens lederstil er massiv, men ingen tør å stå fram med kritikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forholdet mellom partilederen og de to nestlederne er så dårlig at partikontoret har beordret ledertrioen til å søke profesjonell krisehjelp, skriver Aftenposten fredag.

Krass kritikk mot partilederen

Flere KrF-politikere Aftenposten har vært i kontakt med, er svært kritiske til partilederens lederstil og behandling av partikollegaer. De mener Høybråten bør trekke seg på landsmøtet i april neste år.

Høybråten kritiseres blant annet for å ha sendt krasse SMS-er til dem som har uttalt seg på en måte han ikke liker, utskjelling av medarbeidere og for å oppfatte uenighet som illojalitet.

Dagfinn Høybråten ønsker ikke å kommentere kritikken som blir rettet mot ham. Partilederen sier til Aftenposten at det blir umulig for ham å forholde seg til så sterke anklager basert på anonyme kilder.

Sa Dagsavisens redaktør Arne Strand kommentere saken:

461389

I tenkeboksen

Kilder i partiet hevder overfor Aftenposten at stemningen i partiet nå er så dårlig at begge nestlederne vurderer å trekke seg.

– Jeg er i en tenkeprosess i forhold til dette, sier nestleder Dagrun Eriksen til avisen.

Andre nestleder Inger Lise Hansen svarer på følgende måte;

– Jeg er fortsatt i prosess på hva jeg skal svare valgkomiteen. Men jeg tror hele partiledelsen må tenke gjennom om vi er de rette til å lede partiet.

Rundt sperregrensen

Krf gjorde et historisk svakt stortingsvalg i 2009, og oppnådde en oppslutning på 5,5 prosent. Meningsmålingene i tiden etter valget har vist at partiet hele tiden har befunnet seg rundt sperregrensen.