NÅ SKAL DET BLI BEDRE: Riksveiene blir budsjettvinnere, varsler samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: TV 2/Scanpix)
NÅ SKAL DET BLI BEDRE: Riksveiene blir budsjettvinnere, varsler samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. (Foto: TV 2/Scanpix)

Nå skal riksveiene rustes opp

Regjeringen legger opp til en storstilt satsing på vedlikehold av veier i neste års statsbudsjett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det blir en historisk satsing på vedlikehold av riksveier, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Regjeringen lover mer penger til rassikring

Stanser forfallet

Tirsdag legger regjeringen fram statsbudsjettet for 2011. Etter det ANB erfarer, vil de rødgrønne følge opp løftene i Nasjonal transportplan. Budsjettet er stramt, men det blir en viss økning i satsingen på veier og jernbane.

– Det blir en formidabel satsing på drift og vedlikehold av riksveier neste år. Driften skal bli bedre og så dekker vi kostnadsøkningen på nye kontrakter. Dermed stanser vi forfallet og vi begynner arbeidet med å ta igjen etterslepet, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Les også: Forventer mye vei-penger

Følger NTP

Regjeringen har forpliktet seg til å øke rammen for vei og bane med 100 milliarder kroner over ti år.

– Det skal ikke herske tvil om at tidenes samferdselsløft skal gjennomføres slik vi har varslet i Nasjonal transportplan, både når det gjelder investeringer og vedlikehold, sier stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten (Ap). (©NTB)