Knerten-aktuelle Pernille Sørensen mener humor er viktig på hjemmebane.

– Jeg synes Dagfinn er veldig, veldig morsom. Jeg ler masse av ham hver dag. Vi har veldig lik humor. Jeg er glad for at jeg er gift med en morsom mann, sier Pernille Sørensen til «God kveld Norge».

Pernille og komikermannen Dagfinn Lyngbø har sammen sønnen Ludvig på tre år.

– Det er helt umulig å forklare Ludvik hva vi gjør. Kler oss ut og forteller vitser. For oss føles det veldig normalt. Vi går jo på kontoret som folk flest.

Gøy uten humor

Dagfinn har tidligere uttalt at han håper sønnen har humor, men Pernille ser litt annerledes på det.

– Det hadde blitt litt gøy hvis han ikke hadde humor. Da kunne vi hatt det morsomt på hans bekostning fordi han er så døll. Men det er ikke så hyggelig å ha foreldre som ler bak ryggen din. Da er det bedre for han at han liker å tulle, sier hun til «God kveld Norge».

Forståelse hjemme

Hun er glad for at mannen også er komiker.

pernille
– Det betyr at man har en forståelse for urytmen en jobbhverdag har. Han forstår at jeg ikke er tilsnakkendes til en måned før premieren. Det hjelper å bo sammen med en som vet hva det betyr. Han forstår at jeg bruker 20 sekunder på å svare på et enkelt spørsmål om jeg kommer hjem til middag. Han vet at det er ikke fordi jeg er dum.

Dagfinns innflytelse

Likevel har de begrenset innflytelse på hverandres show.

– Vi prøver ikke så mye ut på hverandre. Dagfinn hadde ikke hørt noen av tekstene før han så en prøveforestilling nå. Han sier da gjerne at det kan være bedre å begynne med den enn den og sånn, men det er ikke alltid jeg hører. Noen ganger gjør jeg det, andre ganger ikke.

Pernille spiller for tiden for fulle hus på kvelden mens hun holder på med filminnspilling av «Knerten 3» på dagtid.