Mistillit mot Frp-byråd i Oslo

Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti fremmet onsdag mistillitsforslag mot Frp-byråd Sylvi Listhaug i Oslo. Forslaget blir behandlet på neste bystyremøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forslaget kommer på grunn av hennes og byrådets håndtering av det som er blitt kalt sykehjemsskandalen i Spania. For at forslaget skal bli vedtatt må det ha støtte fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

– Kommunerevisjonens rapport om spaniaskandalen er knusende. Det er begått feil på feil og byråden har ikke overholdt sin plikt til å informere bystyret om problemer, sier nestleder i finanskomiteen i Oslo, Trond Jensrud (Ap) i en pressemelding.

Han sier at byrådet har brukt 35 millioner kroner uten annet resultat enn en grunnstein på en landbrukstomt i Altea i Spania.

SVs gruppeleder Knut Even Lindsjørn viser i den samme pressemeldingen til at kommunerevisjonen har fastslått at Listhaug ikke hadde grunnlag for å hevde at bystyret var informert om fremdriften i prosjektet gjennom årsmeldinger og tertialrapporter slik de sa under bystyrets høring saken.

Listhaug selv fraskriver seg ansvaret og viser til at kommunerevisjonen slår fast at ansvaret ligger under en annen byrådsavdeling, nemlig byrådet for byutvikling.

– Det er byutviklingsråden som har hatt det formelle ansvaret for å følge opp Omsorgsbygg i denne avisen, sier hun til nettavisen.no.

– I ettertid skulle jeg ønsket at vi aldri hadde startet prosjektet. Men da jeg kom inn i 2006, var allerede tomten bestemt og prosjektet i gang, sier hun. (©NTB)