Kvinnelig offiser dømt for trusler mot politimann

Dro hjem til politimann iført uniform.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinnelig offiser er ifølge Finnmark Dagblad dømt til 30 dagers ubetinget fengsel etter å ha fremsatt drapstrusler mot en polititjenestemann.

Barnet omplassert

Kvinnen rettet trusselen under en av politiets uroaksjoner høsten 2009 i Øst-Finnmark. Politiet pågrep ifølge avisen den kvinnelige offiserens samboer. Senere ble barnevernet varslet, fordi politiet mente at boligen paret bodde i virket svært uhygienisk.

På bakgrunn av dette ble det fattet et akuttvedtak hos Barnevernet om at parets felles barn skulle omplasseres midlertidig.

Dette fikk paret til å se rødt. Etter at tiltaltes samboer slapp ut av varetekten, oppsøkte de to politimannen hjemme. Utenfor mannens bolig skal kvinnen blant annet ha sagt «Dette skal du dø for i kveld».

LES OGSÅ: Kastet glovarm kaffe på barnevernsansatt

Hadde på uniform

Ifølge Finnmark Dagblad var hun ikledd uniformen under besøket hos politimannen.

Hun ble tidligere i år frikjent da saken var oppe i tingretten. Under rettsbehandlingen fortalte politimannen at han opplevde truslene som ubehagelige, og at han var bekymret for barna hans som oppholdt seg inne i huset da truslene falt.

Til sitt forsvar har den kvinnelige offiseren uttrykt at hun opplevde situasjonen som fortvilende, og at hun savnet informasjon i forbindelse med Barnevernets vedtak.