Hulda og Arnt Håvard (Foto: TV 2/Espen Aarebrot Heiestad)
Hulda og Arnt Håvard (Foto: TV 2/Espen Aarebrot Heiestad)

Fjerde finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem»

– Det er som å våkne hver morgen og være på ferie, forteller ekteparet Slettnes i Harstad. De har funnet drømmen i et gammelt hus ved havet.

I flere år bodde Hulda og mannen Arnt Håvard i et 80-talls hus på den andre siden av veien fra «Ingeborgstua».

– Vi pleide å sitte i stuevinduet vårt og se bort på huset og drømme, forteller Arnt Håvard. En dag rundt sankthans i fjor ble drømmen virkelig, og paret fikk kjøpt huset de hadde sett på så lenge.

kjøkken_1024 (Foto: TV 2)
kjøkken_1024 (Foto: TV 2)

Om konkurransen

Fredag 8. oktober vil den endelige vinneren av konkurransen «Norges vakreste hjem» bli annonsert i God morgen Norge og i interiørmagasinet BoligPluss. Denne vinneren skal kåres av en fagjury.

Fem finalister plukkes ut og blir presentert en og en tirsdager og torsdager i God morgen Norge. «Ingeborgstua» er den fjerde finalisten i konkurransen.

Her er første finalist: «Frøken Jæger-huset» i Bergen

Her er andre finalist: HildeGunns hus i Sandnes

Her er tredje finalist: Hanne og Lars' hjem på Damhaugen i Halden

Hulda og Arnt Håvards hus i Harstad

På ferie i eget hus

– Det er nesten som å være på ferie hver morgen når vi våkner og setter oss ut og tar en kopp kaffe, forteller Arnt Håvard. – Det er helt fantastisk å sitte og se på havet, og på alt dyrelivet, legger Hulda til.

hagestoler_1024 (Foto: TV 2)
hagestoler_1024 (Foto: TV 2)

Helt siden hun var liten har Hulda drømt om å bo i et gammelt hus. «Ingeborgstua» er over 100 år gammelt, og er oppkalt etter en av de første eierne.

– Det er en egen ro i huset, spesielt i annen etasje hvor vi har gjort minst, forteller Hulda.

ingeborg_150
ingeborg_150

Gjør det selv

Det siste året har ekteparet jobbet flittig med å sette huset i stand slik de vil ha det. Med et beskjedent budsjett på rundt 25 000 kr har de funnet mange kreative løsninger.

– Vi har gjort alt selv, forteller Arnt Håvard. Hulda finner ut hva jeg skal gjøre, og så gjør jeg det, ler han.

Hulda selv er et oppkom av ideer. Mange av tingene i huset har hun sydd og laget selv. I tillegg er hun veldig opptatt av hagen. Sammen med sin mor driver hun frem blomster i drivhus, og gjør hagen rundt «Ingeborgstua» til en fargerik oase som stikker seg ut langt nord i landet.

bilde-_inspirasjonsstua_1024 (Foto: TV 2)
bilde-_inspirasjonsstua_1024 (Foto: TV 2)
Populær blogg

Oppunder taket sitter Hulda på «inspirasjonsstua» og tenker ut nye ideer og skriver. Mange av ideene sine deler hun på sin blogg Husfruas memorarer. Bloggen har utviklet seg til å bli en av de mest leste interiørbloggene i Norge, og Hulda blir fulgt av trofaste lesere i både inn- og utland.

– Det er veldig spesielt. Jeg tenker ikke over at det er så mange som ser det når jeg legger ting ut på bloggen, men så får jeg kommentarer fra land langt borte som USA og Tyskland, ler Hulda.

blomster_1024 (Foto: TV 2)
blomster_1024 (Foto: TV 2)

Mer innhold fra TV 2