veterinær

De fleste vet at det er viktig å gå regelmessig til tannlegen for å unngå hull. Men at også menneskets beste venn, hunden, må komme seg til kontroll, tenker de færreste på.

– Det er kanskje nytt for mange, men det er svært viktig for hundens generelle helse å ha god tannhelse, sier God morgen Norges faste veterinær, Torill Moseng.

Les mer om Torill Moseng på hennes nettside mosengsdyreklinikk.no

Må pusse tennene

Veterinæren anbefaler også at vi hjelper til å pusse tennene på vår firbente venn.

– Vi anbefaler å pusse tenner for optimal tannhelse, særlig er det viktig på små hunder, sier Moseng.

– Men er ikke dette litt overivrig, å tenke så mye på tennene til hunden?

– Nei. Få av oss gikk til tannlegen for 100 år siden, og det samme gjelder for hundene. For få år siden tenkte man lite på hunden, og når den ble gammel sa man at den ble «grinete», når svaret kanskje egentlig var at hunden hadde smerter i munnen på grunn av dårlige og smertefulle tenner.

Les også: Puss tennene på pus!

Send Fido til tannlegen

fido-tenner1 hund
Veterinæren anbefaler å ta like mye hensyn til Fidos tannhelse som til andre skader.

– Dersom en hund har skadet benet, har et kuttsår, eller er skadet på annen måte, vil de aller fleste ta hunden med til dyrlegen for at hunden skal bli frisk og ikke ha vondt. Det er ikke bedre å ha vondt i munnen enn i foten, det vet alle som har hatt tannpine, sier Moseng og legger til: – Tannsjekken kan tas sammen med den årlige helsekontrollen, og ut fra det legger man en plan for eventuelt videre tannvurderinger.