gormkallestad (Foto: Gorm Kallestad / Scanpix)
gormkallestad (Foto: Gorm Kallestad / Scanpix)

Fjellinjen AS brukte fire måneder på å svare Leif

Etter fire måneder med stillhet bryter Fjellinjen endelig tausheten og legger seg flate.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.


– Om de ikke betaler tilbake pengene mine nå, så kommer jeg til å sende de en rettslig inkasso, sier Leif Aarebrot fra Oppegård til «TV 2 hjelper deg».

I flere måneder har han purret på Fjellinjen på hvorfor han ble belastet to ganger for et beløp på 300 kroner.

Les også: Fjellinjen lover bedring

Les også: Bjørn (75) – De behandlet meg som en tufs

Les også: Bompasseringen ble over 300 prosent dyrere

2 x 300,-

Leif har vært Autopass-bruker siden 1994, og derfor var han ikke overrasket over at han ble belastet med 300 kroner for passeringer på hans konto i BN Bank. Men da Leif sjekket nettbankkontoen sin hos DnB Nor, oppdaget han at Fjellinjen hadde trukket 300 kroner fra denne kontoen også, uten bilag den 25. mai.

Da han oppdaget faktureringen i starten av juni, kontaktet han Fjellinjen med engang for å opplyse om at dette må ha oppstått en feil.

Hevnendelsen skjedde via Fjellinjens hjemmesider, og den samme dagen fikk han kvittering på at klagen var mottatt.

– Klagen ga et visst håp om å bli kontaktet om ikke altfor lang tid, sier Aarebrot. Men det skulle ta lang tid før Fjellinjen ga lyd fra seg.

Den 11. august sendte han inn nok en elektronisk klage siden han ikke hatt hørt noe fra bedriften. Den 29.august sendte han inn et brev til Fjellinjen, men fortsatt har han ikke hørt et pip fra selskapet

– Mitt enkle spørsmål er hvorfor har min konto i DnB Nor blitt belastet med 300 kroner? De har fått alt av adresser og kontaktinformasjon. Jeg vet ikke hva jeg må gjøre for å høre fra de, sier Leif som til slutt kontaktet TV 2 hjelper deg.

Prinsippsak

Leif sier at det ikke er pengene som er det viktigste. For han er det prinsippet. Om noen har tatt penger av ham, vil han vite hvorfor. Og om det er feil, da bør de rette opp.

– Det er ikke noe kundebehandling i det hele tatt. Det er sikkert mange som ikke orker å bruke tid på dette, for det tar litt tid, men for meg er det prinsippet.

Leif sier han har snakket med flere som har opplevd dårlig kundeservice hos Fjellinjen, og som til slutt ikke orker mer, og betaler for å få saken ut av verden. Det har Aarebrot ingen planer om å gjøre.

– Til slutt gir folk seg, men det kommer ikke jeg til å gjøre, konstaterer Aarebrot, som har innrømmer at tålmodigheten er tynnslitt etter å ha ventet siden før sommeren på at selskapet skal ta kontakt med ham.

– Om de fortsetter å unnlate å svare, så sender jeg en regning med rettslig inkasso til de. Det er nesten sånn at jeg får lyst til å bli vanskelig, innrømmer han.

Forbrukerrådet vil også ha svar

Leif Aarebrot er ikke alene om å være misfornøyd med kundeservicen, eller mangel på sådan, fra Fjellinjen AS.

I et brev til selskapet den 24.juni i år, utrykker Forbrukerrådet bekymring om hvordan selskapet fakturerer kunder og også vanskelighetene ved å nå igjennom til selskapet.

– Det synes også å være et gjennomgående problem at kundene ikke får kontakt med Fjellingjen AS når de prøver å henvende seg til selskapet skriftlig eller muntlig, står det i brevet.

Forbrukerrådet skriver også at deres saksbehandlere har merket de samme vanskelighetene med å oppnå kontakt.

I brevet ber Forbrukerrådet Fjellinjen AS om å komme med konkrete forslag til hvordan de har tenkt til å løse utfordringene som blir framhevet i brevet.

Her kan du lese hele brevet fra Forbrukerrådet.

Raskt svar

Når TV 2 hjelper deg kontakter Fjellinjen, tok det ikke mange timene før vi fikk svarene Leif Aarebrot har etterspurt siden starten av juni.

Kommunikasjonsrådgiver i Fjellinjen AS, Hilde Foss Christensen, sier det er beklagelig at kunden måtte kontakte TV 2 hjelper deg for å få svar på sine spørsmål.

– Vi kan bare beklage, dette er ikke i henhold til våre krav. Det kom mange henvendelser i den perioden han forsøkte å kontakte oss. Vi kan ikke annet enn å legge oss flate, beklager Christensen.

Etter å ha sett nærmere på saken, sier Fjellinjen at en betaling ble utført manuelt og en automatisk via autogiro.

– Han har altså betalt inn den samme regningen to ganger, forklarer Christensen.

Fjellinjen sier at de godskriver beløpet på 300,-, slik at dette trekkes fra de neste regningene fra selskapet.

Jobber med servicen

Christensen sier at Fjellinjen siden sommeren har hatt god dialog med Forbrukerrådet, og at de nå jobber kontinuerlig med å bedre kundeservicen slik Forbrukerrådet etterspurte.

– Vi gir oss ikke før kundeoppfølgingen er god, sier Christensen men innrømmer at de fortsatt har et stykke å gå.

– Foreløpig er den ikke tilfredsstillende. Det skal ikke være nødvendig for kunder å ringe dere for å få svar fra oss, sier hun til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter