ØNSKER IKKE MÄRTHA: Norsk Luthersk Misjonssamband. (Foto: Fosse, Thomas/SCANPIX)
ØNSKER IKKE MÄRTHA: Norsk Luthersk Misjonssamband. (Foto: Fosse, Thomas/SCANPIX)

Misjonssambandet stenger dørene for Märtha

Prinsesse Märtha er ikke lenger velkommen med sin engleskole.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedstyret i landets største kristne organisasjon Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) vedtatt å stenge dørene for ikke-kristne religioner, skriver Vårt Land.

Muslimer og engler

Spørsmålet om utleie av kristne leirsteder til ikke-kristne religiøse arrangementer ble aktualisert i vår da det ble kjent at det kristne leirstedet Lunde utenfor Oslo ble leid ut til en samling for unge muslimer. I høst har Det Norske Misjonsselskaps utleie av leirstedet Himmel & Hav til prinsesse Märthas engleskole vakt oppsikt.

«Ut fra NLMs egenart og formål vil hovedstyret fraråde utleie av bedehus/møtesaler til religiøse arrangementer som ikke er å betrakte som kristne», heter det i vedtaket fra hovedstyret i Misjonssambandet.

Les også: Stempler prinsesse Märtha som heks

Rådgivende vedtak

I vår sa informasjonssjef Espen Ottosen i NLM at «utleie er butikk» og ønsket med det muslimer velkomne som leietakere på organisasjonens leirsteder.

Det formelle ansvaret for utleie av NLMs eiendommer ligger hos ledelsen ved de enkelte leirstedene. Vedtaket fra organisasjonens hovedstyre er derfor et råd.

– Primært skal institusjonene brukes av NLM selv, og i tillegg leies de ut til andre kristne organisasjoner. Men det skjer også utleie til for eksempel selskaper, utdanningsformål eller til møter i offentlige etaters regi, sier Ernst Jan Halsne, leder i NLM Norge.

Utelukker Märtha

På spørsmål fra Vårt Land sier Halsne at NLMs lokaler ikke bør leies ut til en virksomhet som prinsesse Märthas såkalte engleskole.

– Jeg vil si nei, og det vil være vårt klare råd, siden hennes virksomhet har et så sterkt religiøst aspekt ved seg. Selv om det er udefinert og ikke uten videre kan plasseres inn i noen av de etablerte religiøse systemene, vet vi nok til å si at det ikke støtter opp under den kristne tro, sier Halsne. (©NTB)

(©NTB)