Hanne og Lars Gran (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)
Hanne og Lars Gran (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)

Her er tredje finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem»

Hanne brukte litt tid på å overtale Lars om at den nedslitte rønna i Haldens rufsete strøk var drømmehjemmet. Sammen har de forvandlet det til ett av Norges vakreste hjem.

– Damhaugen har et litt frynsete rykte blant haldensere, og i utgangspunktet var ikke Lars «keen» på å flytte hit, forteller Hanne, som selv har vokst opp på Sørlandet. Men da Lars fikk se det gamle huset på Damhaugen skjønte han at det var her han ville bo med familien, når de først skulle etablere seg i hjembyen hans.

Damhaugen (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)
Damhaugen (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)

Om konkurransen

Fredag 8. oktober vil den endelige vinneren av konkurransen bli annonsert i God morgen Norge og i interiørmagasinet BoligPluss. Denne vinneren skal kåres av fagjuryen.

Fem finalister plukkes ut og blir presentert en og en tirsdager og torsdager i God morgen Norge fra førstkommende tirsdag 21. september.

Se første finalist her: «Frøken Jægers hus» i Bergen

Se andre finalist her: «Bohem-industri-chic» i Sandnes

Tredje finalist ut er Hanne og Lars Grans hjem i Halden

– Fryktelig stygt

Paret, som bodde i Stavanger, var nylig blitt foreldre og var på jakt etter noe i nærheten av besteforeldre og venner i Halden. Huset hadde ligget en stund på finn.no før Lars dro for å se på det.

– Vi hadde sett huset og ledd av det lenge, forteller Hanne.

– Det var fryktelig stygt, ler Lars, et inntrykk som bare ble bekreftet da han dro for å se på det. Men så naiv og fin som jeg var på den tiden, så så jeg bare mulighetene, forteller han.

ute_vask_1024 (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)
ute_vask_1024 (Foto: TV 2/Magnus Nøkland)

Halden-3_WEB_240 (Foto: Sveinung Bråthen)
Halden-3_WEB_240 (Foto: Sveinung Bråthen)

Utfyller hverandre

Uten erfaring fra før bygget han huset opp på nytt, både innvendig og utvendig, mens Hanne tok seg av planlegging og innredning.

– Vi utfyller hverandre og er bevisst våre roller, forklarer Hanne. Han legger seg ikke for mye opp i hvordan vi skal ha det inne, og når han sier at noe ikke er mulig å gjennomføre, så akspeterer jeg det.

– Noen ganger, supplerer Lars og ler.

Teft for gode kupp

Hanne er stadig på jakt etter et godt kjøp. Huset fikk de kjøpt for drøye 500 000 kr, og mange av tingene som er i det er små kupp som hun har gjort på alt fra loppemarkeder til billigkjeder som Jysk og Ikea.

De fant også mange skatter blant de gamle tingene som var igjen i huset da de kjøpte det.

dolokk_450
dolokk_450

God timing

Hanne ble gravid akkurat idet huskjøpet gikk gjennom – noe som var kjempebra timing, mener begge.

– Så slapp du å ha meg hengende over deg og peke. Det kan faktisk være nøkkelen til at vi fortsatt er gift, ler Hanne.