KJENDIS-TROND: Slik blir Trond Giske fremstilt i TV 2s nye animasjonsserie «Kjendisbloggerne».
KJENDIS-TROND: Slik blir Trond Giske fremstilt i TV 2s nye animasjonsserie «Kjendisbloggerne».

TV 2-sjefen stanset Giske-satire

En planlagt episode med parodien på Trond Giske i TV 2-serien «Kjendisbloggerne», er stanset.

I den animerte serien som er laget av produksjonsselskapet Feelgood for tv2.no parodieres kjente personer som Per Sundnes, Alex Rosén og Trond Giske.

TV 2-SJEF: Alf Hildrum. (Foto: Hommedal, Marit/SCANPIX)
I forrige uke bestemte TV 2s sjefredaktør Alf Hildrum at den tredje kjendisbloggen som handler om Trond Giske, ikke skal publiseres.

– Vi har publisert to kjendisblogger med Trond Giske tidligere. Den tredje bloggen bringer ikke noe nytt budskap og jeg ser ikke at vi har aktverdig grunn til å publisere denne, sier Hildrum i en kommentar til tv2nyhetene.no.

Beslutningen ble tatt forrige onsdag og foreløpig er det bare denne tredje bloggen som blir stanset. Ytterligere en episode med Giske som kjendisblogger er planlagt sendt, men Hildrum sier ikke noe om denne vil bli stanset.

– Har Giske bedt om at bloggen ble stoppet?

– Nei, dette er min vurdering nå. Giske har ikke sett den selv, sier Hildrum til tv2nyhetene.no.

Tarmskylling

Gjennom videoblogger får kjendisene temmelig hard medfart. Blant annet stikker «kjendis-Per» telefonen i rumpa i en episode. I en annen episode gjennomfører den homofile NRK-kjendisen en tarmskylling.

PARODIERES: NRK-kjendis Per Sundnes. (Foto: Alley, Ned/Scanpix)

Den virkelige Per Sundnes tar seg imidlertid ikke nær av parodien.

PARODIERES: Nærings- og handelsminister Trond Giske. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

– Nei, er du gæren. Og det er jo en ting som nordlendingene sjelden gjør. Det kunne vært mye styggere, sier Sundnes til God Kveld Norge.

Import/eksport

Nærings- og handelsminister Trond Giske er i serien en nokså selvopptatt festløve og jentefut. I første episode oppgir han tre gode grunner til å være med på åpningen av en Gina Tricot-butikk: Tone Damli Aaberge.

GISKES «OFFER» I SERIEN: Tone Damli Aaberge. (Foto: Rangøy, Nina Eirin/Scanpix)

– Som næringsminister føler jeg faktisk at jeg har en del å lære hun Tone om «eksport og import», sier den animerte Trond Giske, mens han illustrerer påstanden sin med en serie heftige hoftebevegelser.

Se episode 1 av «Kjendisbloggerne» her.

I episode 3 deler Trond Giske sine tanker om å delta i «Skal vi danse». Her sier han at han ikke vil ha noe imot litt kontakt med sin partner også utenom dansegulvet.

Se episode 3 av «Kjendisbloggerne» her.

Giske har ikke ønsket å kommentere hvordan det er å bli parodiert på denne måten. Mandag ble det imidlertid klart at episodene med Trond Giske stoppes.