MØTTE TERRORSIKTET: Spanere fra PST oppdaget at mulla Krekar hadde kontakt med 37 årige Shawan Sadek Saeed Bujak. (Foto: Scanpix/TV 2)
MØTTE TERRORSIKTET: Spanere fra PST oppdaget at mulla Krekar hadde kontakt med 37 årige Shawan Sadek Saeed Bujak. (Foto: Scanpix/TV 2)

Terrorsiktet 37-åring hadde jevnlig kontakt med Krekar

Terrorsiktede Shawan Sadek Saeed Bujak (37) møtte mulla Krekar (54) i Oslo - rett foran øynene på PSTs spanere.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere avisas opplysninger om at spanerne så de to møtes, men advokat Brynjar Meling, som er forsvarer for begge, bekrefter at de kjenner hverandre.

Forsvarer: – Uproblematisk

– Kontakten mellom de to skyldes at Krekar er en respektert religiøs leder og er helt uproblematisk. At jeg er blitt oppnevnt som advokat for begge viser at Krekar ikke har noe med det han er siktet for. Da ville både PST og Oslo tingrett påberopt motstridende interesser, sier Meling.

PST siktet denne uka Krekar for oppfordring til terrorhandlinger og drapstrusler rettet mot Høyre-leder Erna Solberg. Utsagnene ble framsatt på en pressekonferanse med utenlandske journalister i juni.

Les mer: Krekar siktet for oppfordring til terror
Les også: Hør Krekar-opptakene PST jaktet på

Terrorsiktet

Shawan Sadek Saeed Bujak (37), som i likhet med Krekar er iraker av kurdisk opprinnelse, ble i juni pågrepet og siktet for planlegging av terror på norsk jord sammen med en 32-åring og en 39-årig antatt hovedmann.(©NTB)