FORNØYD: Riksadvokaten er enig med Kommisjonens beslutning.
FORNØYD: Riksadvokaten er enig med Kommisjonens beslutning.

Riksadvokaten enig med Kommisjonen

Riksadvokaten sier seg fornøyd med Kommisjonens beslutning om å revurdere gjenopptakelsesbegjæringen i Treholt-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om Riksadvokat Tor-Aksel Busch opprinnelig ba om å få vurdert de nye opplysningene knyttet til det såkalte pengebeviset, sier han i en kommentar at beslutningen i Kommisjonen er i tråd med riksadvokatens anmodning.

Les også: Optimistisk Arne Treholt i Oslo

På rett spor

Han mener kommisjonen ved å gjenoppta begjæringen som Arne Treholt fremsatte i 2005, vil føre til at behandlingen nå kommer inn på rett spor.

Busch sier politi og påtalemyndighet vil bidra til å legge forholdene best mulig til rette for kommisjonens arbeid og oversende alt materiale som er innhentet.

Tidligere er det kjent at blant annet en av spanerne i POT er blitt avhørt av statsadvokat Qvigstad etter at de nye påstandene om pengebeviset ble kjent.

Granskning av nye påstander

- Riksadvokaten er sikker på at kommisjonen vil undersøke de fremsatte påstander på en grundig og god måte som både Arne Treholt, allmennheten og påtalemyndigheten kan ha tillit til, sier Busch.

Begjæringen om gjenopptakelse som Treholt fremsatte i 2005, ble avvist i 2008, men ett av kommisjonens medlemmer stemte da for gjenopptakelse. (©NTB)

Les også: Treholts gjenopptakelsessøknad til ny vurdering