BMW X1 side
BMW X1 side

Er det dumt å kjøpe BMW X1 uten 4x4?

Det er penger å spare på BMWs minste SUV med tohjulstrekk.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei vi trenger et lite råd angående kjøp av nybil. Vi har funnet ut at vi kan klare oss med en litt mindre bil enn den vi har i dag (Toyota Avensis) og har falt pladask for BMW X1. Særlig liker vi at den er litt høyere, både slik at man ikke setter seg ned i den og at man har litt god oversikt på trafikken rundt seg.

Spørsmålet er hvilken utgave vi skal velge. Med det utstyret vi ønsker å ha med blir det kjapt ganske dyrt og vi lurer da på hvor viktig det er å velge med firehjulstrekk. Har aldri hatt bil med det før og føler det egentlig ikke som noe savn. Er biler som dette mer avhengig enn andre av å ha trekk på alle fire hjulene og vil dette ha mye å når vi en gang skal selge? Håper du kan du råde oss litt her.

Benny svarer:

Hei på dere. Det er ganske mye penger å spare på å droppe firehjulstrekken ja, og det gjelder stadig flere biler.

Det er jo ikke lenge siden en SUV uten 4x4 var ganske utenkelig på denne siden av Atlanteren, slik er det ikke lenger.

Nå får du mange av disse uten trekk på alle fire. Volvo XC60. Mercedes GLK, Nissan Qashqai og BMW X1 er bare noen eksempler på det.

Når det gjelder den praktiske nytten av firehjulstrekk blir det jo opp til hver enkelt hvilke preferanser og behov man har. Dette er kjempefint å ha på vinteren, men samtidig er det klart at de aller fleste strengt tatt klarer seg godt uten. Og har dere aldri følt behovet før, vil dere vel neppe gjørde det nå heller.

For ett år siden ville jeg nok klart sagt at 4x4 er veldig smart med tanke på annenhåndsverdi. Nå tror jeg faktisk dette er endret litt, i og med at så mange modeller har kommet med bare tohjulstrekk. Verditapet vil være mindre med 4x4 , men om det er tilstrekkelig til å forsvare pristillegget i utgangspunktet er jeg faktisk litt usikker på. BMW X1 vil nok uansett være en veldgi kurant bruktbil, og særlig hvis du kjøper i "riktig" farge og med litt ekstra utstyr.

Les testen: Dette er BMWs nye klasseleder

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du synspunkter eller innspill? Bruk kommentarfeltet under: