Arne Treholt og Anne Holt under opptaket til Skavlans talkshow i SvT i Stockholm torsdag. Programmet sendes på NRK fredag (Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX)
Arne Treholt og Anne Holt under opptaket til Skavlans talkshow i SvT i Stockholm torsdag. Programmet sendes på NRK fredag (Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX)

Anne Holt til Treholt: – Du har sveket Norge

Sittende i skinnstolen ved siden av under innspillingen av Skavlan ga Anne Holt klar beskjed til Arne Treholt om at hun mener dommen er riktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Treholt var torsdag i opptak av underholdningsprogrammet Skavlan hos Sveriges Television i Stockholm. Som siste gjest i programmet ble han brakt inn i studioet. Sammen med ham i panelet satt blant andre forfatter og tidligere justisminister Anne Holt.

Mener dommen er rett

Etter at Treholt hadde bedyret sin uskyld overfor Fredrik Skavlan, ga Holt klar beskjed om at hun fortsatt mener dommen fra 1985 er riktig. Men hun betegnet det som bekymringsfullt at beviser i saken kan være forfalsket.

– Arne Treholt, du har sveket Norge. Men dersom dette er riktig, så har Norge også sveket deg. Og det er i så fall helt utilbørlig, sa forfatteren.

Treholt forsiktig med å håpe

Fredag kunngjør Gjenopptakelseskommisjonen sin beslutning. Treholt sa til NTB etter innspillingen at han vegrer seg for å ha for høye forhåpninger om gjenopptakelse.

– Jeg er spent, men vet ellers ikke riktig hva slags forventninger jeg har. Håpet er å til slutt kunne bli renvasket fra spionasjedommen, sier han.

Les også:
Fritas fra taushetsplikt i Treholt-saken
– Er jeg en stor eller en liten spion?

(©NTB)