Kabe_Hacienda_salong (Foto: Kabe)
Kabe_Hacienda_salong (Foto: Kabe)

Bobil og caravan: Kabe Royal Hacienda 1000 er Norges lengste

Med denne på slep blir du lang som en trailer.

Det finnes leiligheter som er mindre enn denne campingvogna.

Med hele 22 kvadratmeter boltreplass, og en lengde på voksne 11,2 meter, er svenske Kabe sin Royal Hacienda 1000 den lengste caravanen du kan få kjøpt i Norge.

Kabe er kjent for å lage gode, men kanskje litt konservative campingvogner. Men det er ikke noe konservativt over størrelsen til denne giganten!

Dette er den mest ekstreme campingvogna du har sett

Utall kombinasjoner

Royal-Hacienda-1000-TDL
Royal-Hacienda-1000-TDL

Når en campingvogn blir så stor, sier det seg selv at den i utgangspunktet ikke er laget for å slepes rundt på smale bygdeveier hver helg. Royal Hacienda 1000 er en mellomting mellom en stasjonær vogn til fastliggere - og en mobil vogn til den reiselystne.

Den går an å slepe, men står også godt på en campingplass.

Vogna leveres i en mengde kombinasjoner. Vi snakker i hovedsak fire seksjoner bestående av bad helt bakerst, så soverom, deretter kjøkken og frokostavdeling, og så rundsittegruppen i klassisk positur helt fremst. På bildet over kan du studere de forskjellige kombinasjonene nærmere.

Eller hva med denne?

Var egentlig en gimmick

Kabe_Hacienda_interiør (Foto: Kabe)
Kabe_Hacienda_interiør (Foto: Kabe)

Kabe sin Hacienda-serie med store luksusvogner startet som et PR-påfunn for å lage blest om merket rundt en caravanmesse i Elmia i 2004.

Da viste man 1000-modellen under banneret Europas lengste.

Litt overrasket ble nok Kabe-gjengen da folk allerede på messen begynte å bestille vogner. Hacienda-serien har siden utviklet seg nedover, også til å omfatte noe kortere vogner. Den mest solgte er Hacienda 880.

PS: Hvilken bil bør du hvis du skal trekke rundt på denne? Vel, den veier 2650 kilo - før bagasje - så her gjelder det å sjekke vognkortet før du kjøper!

Royal_Hacienda_1000
Royal_Hacienda_1000

Dette er Norges største bobil:

Hva synes du om denne campingvogna? Skriv i kommentarfeltet under: