Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Rade Prica (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Høgmo: - Dette svir for Rosenborg

Tromsø-treneren vet hvordan det er å bli slått ut av en cup-askeladd.

En gedigen cupbombe ble detonert på Ski stadion onsdag ettermiddag da Rosenborg røyk 2-3 for Adeccoligaens jumbolag Follo.

Tromsø-trener Per Mathias Høgmo så sitt lag tape 0-2 på hjemmebane mot Follos liga-kollega Ranheim i juli, men mener RBK har det enda verre etter tapet i Akershus.

- Dette svir

- Det er klart dette svir veldig for Rosenborg. Cupfinalen på Ullevaal er fortsatt den største enkeltkampen man kan spille i norsk fotball. Å være så nær, og så ryke i semifinalen, er noe av det verste man kan gjøre, sier Høgmo.

Mannen som var Rosenborg-trener i 2006 mener det ikke var noe å si på at Follo vant.

- Kampbildet sett under ett var det for så vidt greit nok. Cup er cup, og bombene smeller både nasjonalt og internasjonalt. Både på 1-0 og 2-1 trodde vel de fleste at Rosenborg skulle dra det i land, men Follo ga aldri opp, og RBK klarte ikke å drepe kampen. Det er morsomt for cupen at slike overraskelser kan komme selv i semifinalene, mener Høgmo.

By Rise: - Sjarmerende

Han får støtte av Rosenborgs trener fra 2004, Ola By Rise, som ikke vil bedømme nivået på norsk fotball ut fra én enkelt cupkamp.

- Jeg vil ikke trekke noen forhastet konklusjon ut fra dette. Jeg ser heller på dette som en Askeladd-historie som er med på å gi den norske cupen en vidunderlig sjarm. Men samtidig var det absolutt ikke internasjonalt nivå over det Rosenborg presterte, og resultatet er selvfølgelig sensasjonelt, sier By Rise.

Tror ikke på undervurdering

Den tidligere landslagskeeperen med over 400 kamper for Rosenborg tror ikke trønderne undervurderte motstanderen.

- Det er en slags omvendt psykologi i dette. Når man spiller så bra som Rosenborg har gjort i år så er det sånn at man vet at man er gode nok til å avgjøre kampen. Men hvis man spiller med et stort favorittstempel mot et lag man vet er dårligere, så er det vanskelig å få skrudd hodet i riktig stilling. Det har ikke nødvendigvis med undervurdering å gjøre, mer et slags prestasjonspress, sier By Rise.