Politimann tiltalt for misbruk

Skal ha misbrukt stillingen sin for å oppnå seksuell omgang, blant annet med en 15 år gammel jente.

Spesialenheten for politisaker har tatt ut tiltale mot en politimann som skal ha misbrukt stillingen sin for å oppnå seksuell omgang, blant annet med en 15 år gammel jente.

Sju kvinner involvert

Tiltalen mot politimannen, som også er politiker, inneholder over 20 punkter, skriver Moss Avis. I alt sju kvinner er involvert i saken.

- Tiltalebeslutningen er klar. Vi har jobbet lenge og grundig med den, sier Guro Glærum Kleppe, juridisk rådgiver ved Sjefen for Spesialenheten for politisaker.

Mannen er blant annet tiltalt for misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold for å skaffe seg seksuell omgang. Dette skal ifølge tiltalen ha skjedd ved tre anledninger.

Hadde psykiske problemer

Politimannen skal ha misbrukt en av de fornærmedes sårbare situasjon, og utnyttet henne til prostitusjon. Dette i forbindelse med at fornærmede befant seg i en vanskelig økonomisk situasjon og hadde psykiske problemer. Mannen er også tiltalt for å ha vært i besittelse av bilder og videofilmer som fremstiller seksuelle overgrep mot barn. (©NTB)