HildeGunn Sagland (Foto: TV 2/Erik Manshaus)
HildeGunn Sagland (Foto: TV 2/Erik Manshaus)

Her er andre finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2010»

– Dette er mitt lune rede. Jeg har lagt så mye av sjelen og hjertet mitt i arbeidet med huset. Det er godt å komme hjem, sier HildeGunn Sagland fra Sandnes.

Andre finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2010» kommer fra Skaarlia i Sandnes, og eier HildeGunn Sagland har satt sitt preg på det meste ved huset.

– For meg er det en lidenskap. Jeg får energi av å jobbe. Jeg synes det er fantastisk å få male og snekre og planlegge, forteller HildeGunn.

hildegunnhus_1024
hildegunnhus_1024

Om konkurransen

Fredag 8. oktober vil den endelige vinneren av konkurransen bli annonsert i God morgen Norge og i interiørmagasinet BoligPluss. Denne vinneren skal kåres av fagjuryen.

Fem finalister plukkes ut og blir presentert en og en tirsdager og torsdager i God morgen Norge fra førstkommende tirsdag 21. september.

Her er første finalist i konkurransen «Norges vakreste hjem 2010»

Andre finalist er HildeGunn Saglands hus i Sandnes

Trengte forandring

For ti år siden trengte HildeGunn forandring i livet sitt. Hun hadde pusset opp en gammel sveitservilla fra grunnen av, og orket ikke tanken på å starte på en ny runde med vedlikehold, derfor satte hun seg heller ned og tegnet et nytt hus.

Trodde det var samfunnshus

– Jeg har vokst opp i et funkishus, og selv om jeg synes de er kule, så var jeg lei. Jeg ville ha noe som var mer tidløst, sier HildeGunn og forteller at huset er inspirert av danske langhus. Åtte måneder senere stod det 17 meter lange drømmehuset ferdig. – I begynnelsen trodde folk i området at de hadde fått et nytt samfunnshus, og de gledet seg til å ta det i bruk, ler HildeGunn.

«Bohem-industri-chic»

HildeGunn beskriver stilen sin som «bohem-industri-chic». Hun er glad i industristilen, men mener at hun ikke kan ha en altfor stram stil. – Jeg må ha litt av den loungefølelsen. At man kan slenge seg ned og ta et glass vin og kose seg. En bohem er jo en som gjør ting litt spontant og tilfeldig. Og det er jo meg, forklarer HildeGunn.

lounge_1024 (Foto: TV 2/Erik Manshaus)
lounge_1024 (Foto: TV 2/Erik Manshaus)
Jeg har en sånn god følelse når jeg trer inn døra. Dette er mitt lune rede, og så har jeg gjort så mye av arbeidet selv. Jeg har lagt så mye av sjelen og hjertet i arbeidet i huset, og jeg synes det er så deilig. Det er godt å komme hjem, avslutter hun.