skutle
skutle

Skutle slår tilbake mot Hauges RBK-kritikk

- Vi har tjent våre egne penger, og vi bruker kun våre egne penger. Det er det ikke alle som gjør, sier Rosenborgs Nils Skutle.

Agent Rune Hauge kaller Rosenborgs budsjetterte underskudd for «hodeløs gambling».

Les også: Rune Hauge: - Hodeløs gambling av Rosenborg
Les også: Østenstad: - Hvem har ikke satset hodeløst?

Skutle med syrlig spark
Rosenborgs daglige leder, Nils Skutle, svarer på kritikken med et spark i retning Hauge og agentstanden.

- Det er riktig at klubber i Europa, Norge og vi har problemer, men slik jeg ser det er størstedelen av problemet at det har vært en uvettig pengebruk ovenfor spillere, og det har også gått en god del penger ut til agenter, så vi har hatt ganske store kostnader. Når jeg ser de fine bildene fra skatteparadiset i den engelske kanalen, med et stort fint slott og en hage, så ser en jo at pengene har kommet til anvendelse. Det var litt interessant å se, sier Skutle til TV 2 Sporten.

- Du sparker litt tilbake?

- Nei, jeg sparker ikke, men man må jo se litt humoristisk på at det kommer en slik uttalelse fra den kanten. Man må jo le litt av det, sier Skutle.

Han ser på agenthonorarer som et problem.

- Et av de største problemene på kostnadssiden har vært agentenes jobbing for å presse opp spillerlønningene, og putte masse, masse penger i egen lomme, sier han.

- Bruker kun våre egne penger
Han er heller ikke enig i at Rosenborg driver med «hodeløs gambling».

- Vi mener at vi ikke gjør det. Vi har tjent våre egne penger, og vi bruker kun våre egne penger. Det er det ikke alle som gjør, sier Skutle.

- Men det er budsjettert med minus i år?

- Det er helt korrekt. De siste årene har vi hatt en plan om å bruke litt av pengene tjent før, og komme tilbake i toppen. Det gjør vi, og derfor har vi budsjettert med underskudd. Men kontantstrømmen er jo positiv til tross for det, så vi har sannsynligvis mer penger i banken på slutten av året enn vi hadde ved starten av året. Vi har ingen gjeld i dag, annet enn langsiktig gjeld. Vi lever kun på egne penger.

- Er det riktig at Rosenborg har minus i banken?

- Det er feil. Jeg hørte han sa det og har sjekket for å være helt sikker. Vi har kun langsiktig gjeld på stadion. Det har vi hatt i mange år, men har nedbetalt mye av det de siste ti årene. Ellers har vi ikke noe gjeld, og vi har faktisk en positiv kontantbeholdning akkurat nå, sier Skutle.

Enig i at lønningene må ned
Hauges utspill om at spillerlønningene må ned er imidlertid Skutle enig i.

- Jeg synes det er en flott idé. Om alle spillerne i Europa hadde gått ned til halv lønn hadde fotballen vært akkurat like bra, så det synes jeg er en kjempegod idé. Jeg skal gjerne sette meg ned med Rune Hauge og ta en diskusjon på hvordan vi får det til så fort som mulig. Det blir kjempefint, sier han.

- Om det er mulig å få det ned 50 prosent vet jeg ikke, men de må ned. Det er veldig fint hvis agenter innser at det er sånn, og jobber for det. Det tar vi imot med stor takk, fortsetter Skutle.

- Hvordan jobber dere med det?

- Blant annet ved at vi ikke kjøper spillere for mer enn det vi mener vi har råd til. Et eksempel er Bolaños-saken. Vi har fått kritikk fra ulike hold fordi vi ikke kjøpte ham, men det er jo en del av en mer langsiktig strategi og vurdering av hvor mye penger vi har å bruke. Noen ganger må vi nei, og at her går grensen. Det gjorde vi i det tilfelle, forklarer Skutle.

- Har dere gamblet litt på at det skal gå bra sportslig?

- Vi har gamblet litt. Det har vi gjort i alle år, men vi har gamblet kun med egne penger. Vi mener at vi har tatt en kalkulert risiko, som har vært litt større de to siste årene enn tidligere, men ikke verre enn at vi mener at vi har kontroll, sier han.