vin2309 (Foto: Colourbox)
vin2309 (Foto: Colourbox)

Vin til rype

Høstjakta er i gang. Vi frister med fire herlige rypeviner.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

rype (Foto: TV 2)
Rypejakta er i gang, og hva er vel bedre enn et rypemåltid med god vin til?

Her er oppskriften til Wenches rypebryst og rypeboller servert med mandel- og jordskokkpure

God morgen Norges vinkjenner Christer Berens har denne gang valgt ut fire viner fra tre ulike land; Italia, Frankrike og Spania. Fellesnevneren er at man velger vin med konsentrasjon og god fruktighet.

Se video i videovinduet øverst!

Barberadruen fra Italia

- Barbera-druen er kjent for å være ganske syrlig, denne Ruvei Barbera d'alba passer bra til en lun ryperett, slik som rypebollene, sier Berens. Dette er en vin som ikke er for rik eller kraftig i smaken.
- Flasken finnes også i vanlig størrelse, men det er jo morsomt med en magnumflaske hvis man skal på fest, smiler Berens.

Valpolicella ripasso og Rioja

– Dette er kraftige viner, vin som passer til gryter, sier Berens om en Valpolicella ripasso. Vi må opp i pris når det kommer til vin til rype, fortsetter han, men samtidig drikker man mindre, fordi vinene er kraftigere.

Til rosastekt rypebryst passer en vin fra Rioja, Spanias fineste vindistrikt. Reservavinen er modnet og lagret og står i stil til rypekjøttet. Passer også til okse, lam og elg.

Christer Berens er God morgen Norges vinekspert. Han vil servere gode vintips gjennom hele sommeren. (Foto: TV 2)

Flere vintips fra Christer Berens og God morgen Norge, får du her!

Et av Christers favorittområder

Rhonedalen er et av Christers favorittområder, og denne gang har han tatt med en Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2006.

– Dette er en 2006, da har den saftigheten igjen og er litt rundere i smak, sier Berens. Denne bør du dekantere, det vil si helle over i en karaffel og lufte den.

vin2309_2 (Foto: Colourbox)

Les også: Vin fra Toscana

Les også: Vennemat på terrassen

Les også:De beste rosévinene

Les også: Christers tips til musserende vin og champagne

Ukens vintips fra Christer Berens: Vin til rype

Vigneti di Torbe Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2008. Varenr: 33457. Kr. 139,80

Ruvei Barbera d'alba 2007. Varenr: 40179. Kr. 329,- (Magnum)

Cune Reserva 2005. Varenr: 57058. Kr. 159,90

Cuvée Louis Belle Crozes Hermitage 2006. Varenr: 45639. Kr. 195,-

Les også: Vin til tapas

Les også: Vin fra Italia

Få Christers vintips direkte på mobilen. SMS: Send VIN til 1984 (5 kr).