Mercedes_GL_oppslag (Foto: Scoopy)
Mercedes_GL_oppslag (Foto: Scoopy)

Se spionbildene av nye Mercedes GL

Og nå skal Mercedes GL bli smekrere og mer sporty

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her hjemme har den solgt litt som varebil, men personbilutgaven av Mercedes GL er et sjeldent syn. Ikke så rart, for denne bilen har startpris på 1 198 000 kroner.

GL har heller ikke vunnet veldig mange venner på designet sitt. Dette er en diger og litt klumpete bil – som er egnet til å provosere alle naboer med et snev av miljøengasjement.

Men nå er Mercedes i gang med å gjøre noe med dette. Neste generasjon GL skal bli en smekrere og mer sporty bil, selv om det kanskje ikke er de første to ordene som faller oss inn når vi ser disse spionbildene.

På vei hjem

Mercedes_GL_siden (Foto: Scoopy)
Mercedes_GL_siden (Foto: Scoopy)

De er tatt i Stuttgart, like utenfor Mercedes sitt utviklingssenter. Prototypen ble knipset på vei "hjem" fra testing og under all kamuflasjen skjuler det seg en bil Mercedes håper skal bli en større suksess enn dagens modell.

Ifølge rapporter skal GL bygges på en forlenget utgave av plattformen til neste M-klasse. Det betyr at den fortsatt skal ha sju seter og innvendige plassen blir i alle fall ikke mindre enn i dag, snarere en liten anelse større.

"Lillebror" M-klasse er en stor suksess. Les testen her:

Under 800 000,-

Mercedes_GL_skråttbakfra (Foto: Scoopy)
Mercedes_GL_skråttbakfra (Foto: Scoopy)

Bilen får LED-lykter både foran og bak og fronten skal bli mer personbilorientert enn på dagens modell. Den blir lavere, grillen blir bredere og lyktene blir sannsynligvis mer liggende. Det er også positivt for luftmotstanden.

Testingen nærmer seg innspurten, ferdig bil skal nemlig være klar til lansering i 2010. Da har første generasjon GL vært på markedet i seks år.

Billigste GL på norske skilter akkurat nå, får du for øvrig for 458 000 kroner. Da er det en 320 CDI varebil. Billiste personbil får du til like under 800 000 kroner.

Les mer om GL i Brooms nybilguide – klikk her:

Mercedes_GL_bakfra (Foto: Scoopy)
Mercedes_GL_bakfra (Foto: Scoopy)