Porsche 911 Speedster 01
Porsche 911 Speedster 01

Her er nye Porsche 911 Speedster

Er det bare oss - eller ligner denne litt på ringeren i Notre Dame?

Porsche lager noen av verdens fineste kjørebiler, la det være hevet over enhver tvil. Men når det kommer til design, kan det være litt hit-and-miss.

Vi har tidligere her på broom.no vært ganske åpne på om hva vi synes om Porsche Panamera sitt utseende, og nå skal vi være ganske åpne om en annen Porsche - nemlig 911 Speedster.

Les åpenheten om Panameras utseende her:

Uheldig hekkparti

Porsche-911-Speedster-02
Porsche-911-Speedster-02

Speedster er et legendarisk begrep i Porsche-kretser, med historie helt tilbake til Porsche 356 Speedster fra 1953.

2011-utgaven av Porsche 911 Speedster skal derfor kun bygges i 356 eksemplarer.

Men der originalen, det vil si 356 Speedster, er en elegant skapelse som vekker et stort ha-begjær, så er ikke den du ser på bildene like linjelekker.

porsche_356_speedster_exterior
porsche_356_speedster_exterior

Problemet er nok at den vannkjølte boksermotoren, med alt sitt mikk og makk, tar ganske stor plass. Derfor får man ikke den lave, slanke hekklinjen man gjør i en 356.

At motoren er hekkmontert og ikke midtplassert som for eksempel i en Porsche Boxster Spyder - som ser kjempebra ut - gjør at man vil slite med å få linjen over hekken til å treffe helt hundre.

Her snakker vi lukeparkering

Baktung

Porsche Speedster
Porsche Speedster

Det er et voldsomt hekkagregat vi finner i en Porsche 911. I Speedsterversjon er det på 3,8 liter og produserer 408 hester, som er en økning på 23 fra Porsche Carrera S. I tillegg finner vi Porsche sin dobbeltclutchkasse PDK som standard, vi finner Porsche sine aktive støtdempere og karbonbremser som en del av standardutstyret.

Det mest spesielle er hompen over motoren som har en linje som går ned i fronten. Da får man en kul eller pukkel om man vil, og inntrykket av pukkelrygghet framstår enda tydeligere.

Melkeku

Som forrige generasjon Porsche 911 Spyder - som var en mye mer vellykket bil grunnet sin luftkjølte motor og dermed plassbehov - er A-stolpene også på den nye kuttet ned. Her med 60 millimeter.

Porsche-911-Speedster-2
Porsche-911-Speedster-2
Porsche_911_speedster
Porsche_911_speedster

Dagens Porsche 911 går mot slutten av sitt livsløp, og derfor pøser Porsche ut spesialmodeller for å melke kua helt tørr. Det er ikke noe annet enn god business. Denne bilen skal selges for hele 201 682 Euro stykket - uten norske avgifter. Det blir garantert ikke noe problem.

Les mer om Porsche i Broom sin store ny- og bruktbilguide

Mener du noe om Porsche 911 Speedster? Skriv i kommentarfeltet under!