Haugesunds Nikola Djurdjic (t.h.) i duell med Lillestrøms Mats Damm i (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)
Haugesunds Nikola Djurdjic (t.h.) i duell med Lillestrøms Mats Damm i (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)

Djurdjic tenker på fotball hele døgnet

Nicola Djurdjic scorer mål på bestilling for Haugesund, er trener for Avaldsnes' jentelag og er tippeekspert for en serbisk avis. Nå håper Haugesund at den ambisiøse serberen vil forlenge kontrakten med klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicola Djurdjic var en konstant trussel for Lillestrøm-forsvaret og satte inn to scoringer i mandagens 3-3-kamp på Haugesund Stadion.

Les mer: Kippe-kanon i seksmålsfest

24-åringen ble kåret til banens beste spiller på TV 2 Sportens spillerbørs og kom med på Rundens Lag.

- Jeg er fornøyd med målene, men for å være ærlig så mener jeg at jeg burde scoret flere i dag fordi jeg hadde noen store sjanser i første omgang som kunne gjort at kampbildet helt annerledes, sa Djurdjic til TV 2 Sporten etter kampen mot LSK.

Se intervju i videovinduet øverst.

Da Haugesund kjøpt serberen Nicola Djurdjic fra FK Vozdovac Beograd før 2009-sesongen, uttalte Haugesunds sportssjef Asbjørn Helgeland at Djurdjic ville bli «dynamitt» sammen med Thomas Sørum i Haugesund-angrepet.

Står bak 60 prosent av FKHs mål
Helgeland fikk rett. I løpet av tiden sammen i Haugesund har duoen stått bak over 60 prosent av klubbens scoringer, skrev Haugesund Avis, 17. august.

- Jeg var heldig med den uttalelsen, sier Helgeland til TV 2 Sporten. Og utdyper:

- Det er få, om noen, andre spisspar i Norge som løper like mye i løpet av en kamp. De er veldig viktige for klubben offensivt, men også defensivt. De er et radarpar, sier mannen som hentet duoen til Haugesund.

Thomas Sørum og Nikola Djurdjic er til sammen oppe i 48 mål under regimet til trener Jostein Grindhaug. I tillegg har de notert seg for 22 målgivende i løpet av snart to sesonger i Adecco- og Tippeligaen.

Hittil i år troner Sørum på toppen av Haugesunds interne toppscorerliste med ni scoringer. Djurdjic står med syv.

Hyller spissmakker Sørum
Og det var nettopp Sørum som spilte fri Djurdjic på Haugesunds 2-1-scoring. Det var ikke tilfeldig.

- Jeg og Thomas har en avtale om å skape så mange sjanser til hverandre som mulig, så det var naturlig at han spilte den til meg. Jeg visste han kom til å sentre, det er jo Thomas, han liker å sentre også, sa Djurdjic mandag.

- Han er definitivt den beste spissmakkeren jeg har hatt så langt i min karrière. Vi har funnet frem til et godt samarbeid som bare blir bedre og bedre for hver kamp, supplerer Djurdjic overfor TV 2 Sporten dagen etter seieren.

Sammen har de en stor del av æren for at Haugesund er med i kampen om fjerdeplassen på tabellen og er ubeseiret på hjemmebane i år.

Nikola Djurdjic har står med seks mål på de sju siste seriekampene. (Foto: Jan Kåre Ness/Scanpix)

Vi skal stoppe hans videre fotballkarriere i større klubber enn FK Haugesund

Kontraktsforhandlinger lagt på is
Scoringsrushet er blitt lagt merke av andre klubber. I forrige uke sirkulerte det rykter om at Brann var interessert i kjøpe Sørum, men spissen svarte med å signere en ny treårskontrakt med klubben.

Les mer: Sørum forlenger med Haugesund

Djurdjics kontrakt løper ut ved utgangen av 2011. Haugesund har snakket med spilleren om en forlengelse, men Djurdjic har valgt å utsette forhandlingene til etter sesongen.

- Jeg ønsker kun å ha fokus på de siste seks seriekampene og håper å levere mitt beste. Så får vi ta en prat etter sesongen, sier Djurdjic til TV 2 Sporten.

Flere klubber har forhørt seg

Asbjørn Helgeland (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Sportssjef Asbjørn Helgeland røper at klubben har fått noen løse henvendelser om Djurdjic fra andre klubber, men han ønsker å beholde den ambisiøse serberen i Haugesund.

- Han er en ung og spennende spiller som er viktig for klubben og som vi selvfølgelig ønsker å beholde. Nicola har nok ambisjoner om å komme seg videre, men han har det veldig fint i Haugesund. Men alt avhenger av timing. Kommer det store klubber på banen så har vi sagt til spilleren at vi ikke skal stoppe hans videre fotballkarriere i større klubber enn FK Haugesund. sier Helgeland til TV 2 Sporten.

Han antyder at Djurdjic ikke blir en billig mann dersom noen skulle ønske å kjøpe ham og ser helst for seg at spilleren drar til en utenlandsk klubb når tiden er moden.

- I Norge er det i øyeblikket Rosenborg og Vålerenga som jeg ser det som mest aktuelt å selge spillere til. De er store klubber og et steg opp i forhold til Haugesund, men aller helst kunne vi tenkt oss å selge spillere til større klubber i utlandet som vi gjorde med Håvard Nortveit (til Arsenal), sier han.

Det ligger i kulturen til landet jeg kommer fra å være ambisiøs

- Jeg er ambisiøs
Tidligere denne sesongen gikk Djurdjic han ut og sa at Haugesund burde gå for medalje i Tippeligaen, mens de andre i klubben fortsatt var mest opptatte av å holde på plassen.

Djurdjic forteller at han er en ambisiøs type og at det ligger i kulturen i Serbia.

- Det ligger i kulturen til landet jeg kommer fra å være ambisiøs. Jeg er en ambisiøs fyr og jeg har en drøm om å gå til en større klubb en dag. Det spiller ingen rolle hvor i verden, men jeg tror at jeg har godt av å utvikle meg videre i Haugesund en stund til først.

- Han er en frisk type som våger å stikke frem haken. Det er vel litt den mentaliteten de har der han kommer fra og det er positivt. Så får vi beskjedne vestlendinger heller holde oss nede på jorden og snakke om overlevelse i tippeligaen, svarer Asbjørn Helgeland.

Fotball 24 timer i døgnet
«Nico» som han kalles av lagkameratene, er en travel mann på fritiden. Har er blant annet fast tippeekspert for en serbisk avis og forteller at det er vanlig at serbiske utenlandsproffer bidrar med tips i hjemlige aviser.

I tillegg går store deler av fritiden hans med til et frivillig trenerverv for J16- og junior-laget i Avaldsnes Idrettslag.

- Det var en venn av meg som foreslo at jeg skulle bli med i trenerteamet. Jeg trives veldig godt som trener. Det er gøy og lærerikt og jeg får trenerdiplom etter sesongen.

Han forteller videre at tre til fire dager går med til trenervirksomheten hver uke.

- Det er fotball hele tiden, hver dag i uken. Jeg er mye på treningsfeltet. Enten jeg trener med Haugesund eller trener Avaldsnes. I tillegg har jeg mye egentrening på egenhånd. Men jeg liker det. Jeg har elsket fotball siden jeg var liten og går aldri lei, sier Djurdjic.

Har lært triks av Cecilie Pedersen
Djurdjic forteller at han har trent sammen med kometen på kvinnelandslaget og Avaldsnes-spiller, Cecilie Pederesen, flere ganger.

- Lærte du noe av henne?

- Det gjorde jeg for å være ærlig. Hun er en god avslutter, sier Djurdjic.

- Derfor det har blitt så mange mål i år?

- Hehe. Kanskje det.

Cecilie pedersen